140 bin yediveren çilek fidesi toprakla buluştu

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yürütülen ''Çilek üretimini geliştirme'' projesi kapsamında İl Özel İdaresince yüzde 50 hibe destekli temin edilen ''Albion yediveren çilek'' fidesinin üreticilere dağıtımı gerçekleştirildi. 

140 bin yediveren çilek fidesi toprakla buluştu
07 Mayıs 2021 Cuma 11:04

 
Vali Bilal Şentürk, eşi Münevver Şentürk, Pazaryeri Kaymakamı Berker Çırak, Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, il genel meclisi üyeleri ile birlikte Güde köyünde 2,5 dönümlük arazide çilek fidesi dikti. 
 
Bilecik'te üretilen aroması yüksek çileği Türkiye'ye tanıtmak istediklerini ifade eden Vali Şentürk, ''Amacımız, ormanları korumak, iyileştirmek, işletmek, orman köylülerini kalkındırmak ve refah seviyesini yükseltmeyi hedefliyoruz. Buna yönelik olarak değişik alternatifleri gündeme getiriyoruz. Tabi bizim gayretlerimize üreticimizde destek veriyor, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan her projede yer alıyor. Arzumuz hedefimiz şu ki, gurbette olan hemşerilerimizi köyleriyle olan bağlarını koparmamaları ve topraklarını değerlendirmeleridir. Son yıllarda köye geri dönüşler başladı. Bugün çilek fidesi dikeceğimiz üreticimiz de inşallah gurbette olan hemşerilerimize örnek olacak. Sezonun bereketli olmasını diliyorum.'' dedi.
 
Tarım ve Orman İl Müdürü Yoldaş da proje kapsamında Osmaneli ilçesine 11 dekara 54 bin, Pazaryeri ilçesinde 10.5 dekara 52 bin 500, Bozüyük ilçesine 4.5 dekara 23 bin 500, Yenipazar ilçesine ve merkeze 10 bin olmak üzere 14 bin fidenin İl Özel İdaresinin yüzde 50 hibe desteğiyle temin edilen ''Albion yediveren çilek'' fidesinin dikiminin gerçekleştirileceğini bildirdi. 
 
Vali Şentürk daha sonra beraberindekilerle birlikte ilçenin en önemli geçim kaynaklarından olan 2 bin dekar alanda üretilen, genellikle ilaç endüstrisi ve içecek sanayisinin yanı sıra ekmek mayası ve alternatif tıp alanında kullanılan şerbetçi otunun iplikleme işlemini yapan üreticileri ziyaretinde, rekoltesi yüksek bir yıl geçmesi temennisinde bulunarak, iplikleme yaptı. 
 
İlçe merkezinde ''Tam kapanma'' dönemi kapsamında uygulanan denetimler kapsamında kapanmadan muaf olan esnafları ziyaret etti. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.