fidanlar toprakla buluştu

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla ''Yanan ormanlar küllerinden doğuyor'' etkinliğinde 2 bin adet karaçam ve sedir fidanı toprakla buluştu.

fidanlar toprakla buluştu
23 Mart 2021 Salı 12:23

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla ''Yanan ormanlar küllerinden doğuyor'' etkinliğinde 2 bin adet karaçam ve sedir fidanı toprakla buluştu.

Vali Bilal Şentürk, Bilecik-Yenişehir karayolunun 9. kilometresinde geçen yıl trafik kazası sonrası zarar gören ormanlık alanın ağaçlandırılması amacıyla düzenlenen ''Yanan ormanlar küllerinden doğuyor'' etkinliğinde yaptığı konuşmada, geleceğe nefes olacak fidanları toprakla buluşturduklarını söyledi. 
 
Geleceğe bırakılacak en güzel miraslardan birisinin ormanlar olduğunun altını çizen Vali Şentürk, ''Orman Haftası münasebetiyle ''Yanan ormanlar küllerinden doğuyor'' sloganıyla Orman Genel Müdürlüğümüzün çalışmalarının bir parçası olan Bilecik-Yenişehir karayolunda geçen yıl trafik kazası nedeniyle yangın çıkmıştı ve kısmen hasara uğramıştı. Zarar gören ormanlık bölgemizi ağaçlandırıyoruz. Ağaçları da yeşili de seviyoruz. Ormanla kaplı ilimizin daha yeşil ve daha da güzel olmasını istiyoruz. Özellik arz eden noktaları da ağaçlandırıp, güzelleştireceğiz. Ormanlar, ağaçlar oksijen kaynağımız. Dolayısıyla gelecek nesillerimizi ağaçla, ağaç kültürüyle yetiştireceğiz. Ormanlarımızı koruyalım, yaşatalım.'' ifadesinde bulundu. 
 
Vali Şentürk, Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Muzaffer Sandal, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Orman İşletme Müdürü Tuncay Yakın ve personelinin katılımıyla 2 bin karaçam ve sedir fidanını toprakla buluşturuldu.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.