PEYZAJ BİTKİLERİ BELEDİYE SERALARINDA YETİŞİYOR

Bilecik Belediyesi seralarındBilecik Belediyesi seralarında yetiştirilen süs bitkileri, şehrin birçok noktasındaki park, bahçe ve dinlenme alanlarını süslüyor. a yetiştirilen süs bitkileri, şehrin birçok noktasındaki park, bahçe ve dinlenme alanlarını süslüyor.

PEYZAJ BİTKİLERİ BELEDİYE SERALARINDA YETİŞİYOR
06 Kasım 2022 Pazar 14:08

PEYZAJ BİTKİLERİNİN YÜZDE 80’İ BELEDİYE SERALARINDA YETİŞİYOR

Bilecik Belediyesi seralarında yetiştirilen süs bitkileri, şehrin birçok noktasındaki park, bahçe ve dinlenme alanlarını süslüyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı serada özenle yetiştirilen bitkiler, başta orta refüjler olmak üzere birçok alanda toprakla buluşuyor.

Peyzaj alanında kullanılan bitkilerin yaklaşık yüzde 80 oranında üretimin yapıldığı serada ayrıca 5 bini aşkın marul fidesi de yetiştirilerek, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak.

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı’nın da yakın takibi doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalara çoğunluğu kadın personelin katkıları ön plana çıkıyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü sera alanında  taflan, taflan bravo, sütun taflan,  oya ağacı,  abelia, Çin ardıcı, carex, gül, süs kızılcığı, hercai menekşe, ateş dikeni, hedera sarmaşık, ve daha birçok türde üretim yapılarak, şehrin birçok bölgesinde yer alan park ve bahçeler süsleniyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.