TAŞKIN KORUMA TESİSLERİ HİZMETE ALINDI 

Bilecik'in İnhisar ve Bozüyük ilçelerinde DSİ tarafından Taşkın Koruma Tesisleri tamamlanarak hizmete alındı.

TAŞKIN KORUMA TESİSLERİ HİZMETE ALINDI 
14 Mart 2022 Pazartesi 09:35

BİLECİK İNHİSAR VE BOZÜYÜK’TE TAŞKIN KORUMA TESİSLERİ TAMAMLANARAK HİZMETE ALINDI 


DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturuyor. Ulaştığı her alanda adeta zincirleme bir reaksiyona sebep olan su, hem sektörel hem de sektörler arası hareketliliği tetikliyor. Suyun tarım ve sanayide yarattığı güçlü etki, geniş iş sahalarının doğmasına da vesile oluyor.

Tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü; inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede mühendislik yapıları vasıtasıyla milletimizin hizmetine sunuyor.

Bu kapsamda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak Bilecik ve ilçelerinde Baraj, Gölet ve Sulama tesislerinin yanı sıra ıslah çalışmalarıyla da çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyoruz.

Bilecik’te yapımı tamamlanan İnhisar Tozman Taşkın koruma tesisi işi kapsamında; 1.012 metre kargir duvarlı kanal ve korkulukları, trapez kanal yüzeylerine istifli taş dolgu, 57 adet taban kuşağı, 18 adet brit, 2 adet seki, 4 adet menfez ve 8 adet DSİ tipi plak köprü,
veİnhisar Koyunlu Taşkın koruma tesisi işi kapsamında; 2 adet tersip bendi, 727 metre dik duvarlı beton kanal, 3 adet menfez ve 2 adet DSİ tipi plak köprü,
ileBozüyük Aşağı Armutlu Taşkın koruma tesisi işi kapsamında; 484 metrekargir duvarlı kanal ve korkulukları, 1 adet tersip bendi, 2 adet menfez ve 5 adet DSİ tipi plak köprü, 
yapıldığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘toplamda 2 bin 223 metre beton ya dakargir duvarlı kanal ve korkulukları inşa edilerek işler tamamlanmıştır. Yıldız ayrıca “Projeler ile 3 yerleşim yerimizi taşkın riskine karşı koruma altına aldık. Projelerin Bilecik ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.