KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLANDI

Kütüphane Haftası’nı kutlamak için Bilecik’te bir dizi programlar düzenlendi.

KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLANDI
01 Nisan 2022 Cuma 10:47

Kütüphane Haftası’nı kutlamak için Bilecik’te bir dizi programlar düzenlendi.

Vali Dr. Kemal Kızılkaya’nın katılımıyla Bilecik Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından İl Halk Kütüphanesi’nde 58. Kütüphane Haftası kutlamalarının açılış programı yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikler; Sıra Dışı Okurlar Belgeseli sunumu, Yılın Okurları Ödül Töreni, enstrümantal müzik dinletisi, fotoğraf sergisi ve etkinlik atölyeleriyle devam etti.

 Kütüphanelerin bilgiye ulaşma konusunda en doğru yol olduğunu vurgulayan Vali Kızılkaya; “İnsanlık tarihi boyunca medeniyetler bilgiyi korumaya oldukça önem vermişlerdir. Nerede yerleşik bir toplum görsek mutlaka bir kütüphane kurmuştu. Bu düşünceyle kütüphaneler kültürel ve bilimsel mirasın taşıyıcısı olmuştur. Teknolojinin gelişmesiyle kütüphaneler de dijitalleşerek ortamdan bağımsızlaşmıştır. Böylece kütüphaneler içerisinde milyonlarca dijital kaynağı barındıran bilim merkezleri olmuştur. Kütüphanelerimiz artık sadece kitap okunup ders çalışılan yerler olmaktan çıkmış birçok farklı etkinliğin ev sahipliğini yapan ve her türlü kişisel gelişime olanak tanıyan merkezler olmuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan ve Kıymetli eşi Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi kapsamında ilimizdeki okulların kütüphanelerini zenginleştirmeye gayret ediyoruz. Hedefimiz, ilimizdeki okul kütüphanelerindeki kitap sayısını 250.000’e çıkartmak.” Diyerek Kütüphane Haftasını kutladı.

Düzenlenen programa Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Milletvekili Selim Yağcı, Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak Belediye Başkan Vekili Muharrem Tüfekçioğlu ve kurum amirleri katıldı.

Diğer yandan Kütüphane Haftası kutlama etkinlikleri; imza günleri, kütüphane açılışları, sanatsal faaliyetler ve eğitim konferanslarıyla hafta boyunca devam edeceği belirtildi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.