ÖĞRENCİLER BİLECİK MÜLAKATI’NI İZLEDİ

Şehrimiz ve ülkemiz tarihine damga vuran olaylardan biri olan Bilecik Mülakatı, Bilecik Belediyesi’nin tarihi çalışmaları ve etkinlikleri ile gündemdeki yerini koruyor.

ÖĞRENCİLER BİLECİK MÜLAKATI’NI İZLEDİ
22 Aralık 2021 Çarşamba 13:40

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ DERSTE BİLECİK MÜLAKATI’NI İZLEDİ!

Şehrimiz ve ülkemiz tarihine damga vuran olaylardan biri olan Bilecik Mülakatı, Bilecik Belediyesi’nin tarihi çalışmaları ve etkinlikleri ile gündemdeki yerini koruyor. Yönetmen Semih Dindar’ın Bilecik Belediyesi’nin katkılarıyla hazırladığı Cumhuriyet Hattında Bilecik Mülakatı, bu kez öğrencilerin dersine konu oldu. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarih bölümü öğrencileri, yönetmen Semih Dindar’ın hazırladığı Cumhuriyet Hattında Bilecik Mülakatı belgesel film gösterimi ve Doç. Dr. Taner Bilgin’in anlatımı eşliğinde ders işlediler.

Doç. Dr. Taner Bilgin’in anlatımıyla başlayan ders, Cumhuriyet Hattında Bilecik Mülakatı belgeselinin gösterimiyle devam etti. Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ders ve belgesel gösterimine Belediye Başkanı Semih Şahin ve Başkan Yardımcısı Özgür Algın da katıldı. Bilecik Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan belgesel film, öğrenciler ve katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi. Gösterimin ardından Başkan Semih Şahin, belgesel filmin yapımında emekleri geçen yönetmen Semih Dindar ve Aykut İpek’e plaketlerini takdim etti.

SEVR’İN YIRTILIP ATILMASINA GİDEN SÜRECİN İLK ADIMI: BİLECİK MÜLAKATI!

Cumhuriyet tarihine damga vuran ve Sevr Antlaşması’nın yırtılıp atılmasına giden sürecin başlangıcı olan Bilecik Mülakatı, çeşitli etkinlikler ve çalışmalarla anılmaya ve gün geçtikçe daha da anlam kazanmaya devam ediyor. Bilecik Belediyesi’nin bu anlamda çalışmalarına devam edeceğini belirten Başkan Semih Şahin, Bilecik Mülakatı gibi Cumhuriyet tarihimizdeki özel günleri daha da coşkuyla kutlamaya devam edeceklerini ifade etti.

Dersin sonlanmasıyla Başkan Semih Şahin’e Anadolu Yükselirken kitabını hediye eden Doç. Dr. Taner Bilgin, bu tür etkinlik ve çalışmalara verdiği katkılardan dolayı Başkan Semih Şahin ve Bilecik Belediyesi’ne teşekkür etti.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.