YANGIN VE ACİL DURUM TATBİKATI!

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Tarihi Belediye Binası ve Bien Bilgi Evi’nde yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı düzenledi.

YANGIN VE ACİL DURUM TATBİKATI!
21 Aralık 2021 Salı 13:23

BİLECİK BELEDİYESİ’NDEN YANGIN VE ACİL DURUM TATBİKATI!

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Tarihi Belediye Binası ve Bien Bilgi Evi’nde yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı düzenledi. Senaryo gereği belediyenin 2. katında ve Bien Bilgi Evi’nin 3. katında çıkan yangına dakikalar içinde müdahale eden müdahale eden itfaiye erleri, binada mahsur kalan personelleri başarılı bir şekilde tahliye etti.

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, olası yangın ve kurtarma çalışmalarına karşı alınacak tedbirleri güçlendirmek amacıyla tatbikat yaptı. Senaryo gereği çıkarılan yangına müdahale eden İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, acil tahliye planını da başarıyla uyguladı. Bilecik Belediyesi Tarihi Binasında düzenlenen tatbikatta 2. Katta mahsur kalan personel, itfaiye merdiveni ile kurtarıldı. Senaryo gereği dumandan etkilenen bir başka personel ise sedye yardımıyla ambulansa taşındı. Tatbikatın ardından kısa bir açıklama yapan Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses; “Bugün bir deprem ve yangın esnasında nasıl davranmamız gerektiğini gösteren bir tatbikat yaptık. Eğitimci Onur arkadaşımız ve İtfaiye Müdürümüz başta olmak üzere tüm personelimizle bu tatbikatı gerçekleştirdik. Binamızdan bir yaralı kurtardık, mahsur kalan bir vatandaşımızı kurtardık. Bir de yangını nasıl söndüreceğimizi anlatan yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdik. Allah bizi böyle felaketlerle sınamasın, olmasın diyoruz ama olduğunda da hazırlıklı olmak üzere belediye personelimiz ile birlikte öğretmeye devam ediyoruz. Eğitim için Onur Bey’e ve İsmail Müdürüme çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bien Bilgi Evi’nde düzenlenen tatbikatta ise senaryo gereği 3. Katta çıkan yangınla bina tahliye edildi. Her bir personelin tahliyesini başarıyla gerçekleştiren itfaiye erleri, Bien Bilgi Evi’nin otoparkında yangın söndürme eğitimi verdi. Yangın esnasında ve sonrasında yapılması gerekenleri anlatan İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tatbikatı güvenli bir şekilde sonlandırdı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.