BİLECİK ÇİFTÇİSİNE ARONYA DESTEĞİ

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan ''Antioksidan kaynağı Aronya Yayım'' projesi kapsamında 6 bin 666 ''Aronya'' bitkisi, çiftçinin alternatif gelir kapısı olacak.   

BİLECİK ÇİFTÇİSİNE ARONYA DESTEĞİ
30 Mayıs 2021 Pazar 17:46

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan ''Antioksidan kaynağı Aronya Yayım'' projesi kapsamında 6 bin 666 ''Aronya'' bitkisi, çiftçinin alternatif gelir kapısı olacak.   
 
Bilimsel olarak, sağlık açısından faydalı olduğu tespit edilen 'Aronya' yı üreticilerle tanıştırarak, üretiminin yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce 27 bin 500 lira bütçeli hazırlanan proje, 2 yıl sürecek. 
 
Vali Bilal Şentürk; Osmaneli ilçesine bağlı Adliye köyünde, Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Münür Şahin, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, il genel meclisi üyeleri ile birlikte 'Aronya' bitkisi dikiminde, hem ekolojik şartların elverişliliği, hem de üretime ve yeniliğe açık çiftçi potansiyelinin varlığı aronya bitkisinin yetiştiriciliğinin gelecek yıllarda artarak bölge çiftçisine alternatif bir gelir kapısı olacağını kaydetti.


 
Yeni bir alternatif meyve olan 'Aronya' yetiştiriciliği ile büyük şehirlere yakın konumda olan kentte kırsal kalkınmanın sağlanacağını ifade eden Vali Şentürk, ''Butik şehir olan Bilecik'te, verimliliği ve kalitesiyle farklı ürünlerin yetiştirilmesi amacıyla deneme çalışmalarımız devam ediyor. Osmaneli ilçemiz başta olmak üzere merkez ve diğer ilçelerimizde de 'Aronya' bitkisi bahçeleri oluşturacağız. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün destekleri ve çiftçimizin sahiplenmesiyle iyi verim aldığımız takdirde üretimin artırılmasını ve geliştirilmesini arzu ediyoruz. Ürün yelpazesi geniş bir coğrafyadayız. Bilecik de, her türlü ürünün yetiştiği özel bir kent. Alternatif ürün 'Aronya'nın ilimize hayırlı olmasını diliyorum.'' dedi.
 
Tarım ve Orman İl Müdürü Yoldaş da Adliye köyünde 3 dekar alanda 660 adet 'Aronya' fidanı ile demonstrasyon alanı kurulacağını bildirdi. 
 
Köy Muhtarı Ayhan Demirci'den köy hakkında bilgi alan Vali Şentürk, Kaymakam Ünal ve beraberindekilerle daha sonra Çerkeşli köyünde sulama alanları ile İznik karayolu üzerinde yapımı devam ve yöresel ürünlerinin sergileneceği alanda incelemede bulunarak, şeftali fidanlarında tekleme işlemi yapan üreticilerle bir araya gelerek, ürünlerinin bereketli olması dileğinde bulundu.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.