KADIN İSTİHDAMI ARTACAK

Bilecik Valiliği, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eczacıbaşı Vitra arasında eğitim ve istihdamı kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.

KADIN İSTİHDAMI ARTACAK
28 Ağustos 2022 Pazar 17:15

Bilecik Valiliği, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eczacıbaşı Vitra arasında eğitim ve istihdamı kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya tarafından imzalanan protokol kapsamında, 3 yıl geçerli olacak şekilde Bozüyük’te kadınlar için okuma - yazma ve istihdam seferberliği başlatıldı.

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir ile EYAP Fabrika Direktörü Tuna Tümer’in imzaladığı 3 yıllık protokolle Bozüyük Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek olan okuma - yazma kursuna katılarak şartları sağlayan kadınların Eczacıbaşı Vitra Bozüyük Fabrikalarında istihdam edileceği belirtildi.

Projenin ülkemizde bir ilki teşkil edeceğini belirterek kadın istihdamının üretimde sağlayacağı avantajlara değinen Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, yaptığı açıklamada; “Kadın elinin değdiği her işte muhakkak bir güzellik meydana gelir. Kadın istihdamının artması ülkemizdeki üretimde de kalite artışına ortam hazırlayacağı inancındayız.

İstihdamın ve eğitimin birleştiği bu tür projeler kadın işgücünü daha da değerli kılıyor. Proje kapsamında, kadınlarımız okuma – yazma öğrenerek hem kendilerini geliştirme fırsatı hem de bu sayede iş sahibi olarak ekonomilerine katkı sağlayacak.” Diyerek projenin hayata geçmesinde emeği olanlara teşekkür etti.

Başta yerel yöneticilerimiz olmak üzere, 45 yıldır bizlere kucak açan ve markalarımıza güç veren Bozüyük’e ve tüm Bileciklilere minnettarız” diyen Tuna Tümer ise "Bozüyük’teki ilk seramik sağlık gereci tesisini 1977’de kurduk. Ülkemizin geleceğine duyduğumuz güvenle, yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Eczacıbaşı Topluluğu’ndan aldığımız değerlerle, kadınların işgücüne katılımına özel bir önem veriyoruz. Bu doğrultuda her yeni tesisimizle birlikte kadın çalışanlarımızın sayısını da yükseltiyoruz. Bozüyüklü kadınlara kapımız her zaman açık” dedi.

Protokol imzalanırken Vali Kızılkaya’nın yanı sıra Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir ve EYAP Fabrika Direktörü Tuna Tümer de hazır bulundu.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.