ÜRETİCİ KADINLARA BÜYÜK DESTEK!

Bilecik Üretici Kadın Topluluklarına Yönelik Eğitim ve Danışmanlık Programı Lansman Toplantısı, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

ÜRETİCİ KADINLARA BÜYÜK DESTEK!
11 Ocak 2022 Salı 18:50

BİLECİK BELEDİYESİ VE BEBKA’DAN ÜRETİCİ KADINLARA BÜYÜK DESTEK!

Bilecik Üretici Kadın Topluluklarına Yönelik Eğitim ve Danışmanlık Programı Lansman Toplantısı, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Bilecik Belediyesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı ortaklığı ile BEBKA 2021 Yılı Çalışma Programı doğrultusunda hayata geçirilecek Bilecik Üretici Kadın Topluluklarına Yönelik Eğitim ve Danışmanlık Programı’nın tanıtım toplantısı Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Belediye Başkanı Semih Şahin, BEBKA Genel Sekreteri Muhammed Zeki Durak, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin, I4D Direktörü Doğan Çelik, Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatif üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


BAŞKAN ŞAHİN: “KADIN EMEĞİNİN ÖNÜNDEKİ AYRIMCI ENGELLERİ KALDIRMAYI BİR GÖREV BİLİYORUZ”

Bu güzel programın bir parçası olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Semih Şahin konuşmasında şunları söyledi:
“Bugün burada üreten kadınların emeklerinin katma değer kazanacağı bir programın tanıtımı için bulunmaktayız. BEBKA işbirliği ile düzenlediğimiz bu program ile Bilecikli üretici kadınlar, ürettikleri ürünlerin üretim aşamasından pazarlama aşamasına kadar olan bütün süreçleri daha profesyonel bir şekilde yönetebilecekleri eğitimleri alacaklar. Kırsal kalkınmada karşılaştıkları zorlukları pratikte çözebilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri ve üretim döngüsünde kendilerine kalıcı bir yer edinebilecekleri eğitim ve danışmanlıkları alabilecekler. Bilecik Belediyesi olarak emekçi kadınların haklarını savunmak ve korumak adına gerekli tüm adımları atmaya özen gösteriyoruz. Belediye ortaklı kurduğumuz Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, tamamen kadın ortaklı ve kadın emeğine dayalı bir kooperatif olarak kuruldu. Çünkü kadın emeğinin önündeki ayrımcı engelleri kaldırmayı bir görev biliyoruz. Bir diğer yandan da kırsal kalkınmayı ve turizmi her zaman ön planda tutuyoruz. Bu iki önemli kavramı birleştirdiğimizde ve yerel aktörler olarak iş birliği yaptığımızda ortaya böyle güzel işler çıkıyor. Bu yüzden burada bulunmaktan oldukça mutlu ve gururluyum.”

Sözlerini Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünyada hiçbir milletin kadını, 'Ben Anadolu kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim' diyemez!” sözleriyle bitiren Başkan Semih Şahin katılımcılara teşekkür etti.

Banu Türksavaş’ın Ürün Tasarımı dersi ile devam eden toplantıya katılımın yüksek olduğu gözlendi. Toplantı çıkışında böyle bir programın üreten kadınlara yönelik olmasından dolayı mutlu olduklarını belirten vatandaşlar, Bilecik Belediyesi ve BEBKA’ya teşekkürlerini iletti.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.