Vali Kızılkaya; "Cennet Hurmaları Bereket Olacak"

İnhisar İlçesi’nde gerçekleştirilen programda çiftçilere cennet hurması fidanı dağıtımı yapıldı.

Vali Kızılkaya; "Cennet Hurmaları Bereket Olacak"
21 Şubat 2022 Pazartesi 16:27

İnhisar İlçesi’nde gerçekleştirilen programda çiftçilere cennet hurması fidanı dağıtımı yapıldı.

İnhisarlı çiftçilere, Bilecik Valiliği tarafından desteklenen proje kapsamında 1000 adet cennet hurması fidanı dağıtımı gerçekleşti. Bilecik Valiliği’nce desteklenen projenin yürütücülüğünü Tarım ve Orman İl Müdürlüğü üstlenirken, ev sahipliğini İnhisar Kaymakamlığı ve İnhisar Belediyesi yaptı.

Narıyla ünlenen İnhisar ‘da farklı bir değer oluşturmak ve ilçe tarımına yeni bir ivme kazandırmak için 1000 adet cennet hurması fidanı toprakla buluşturulmak üzere çiftçilere dualarla teslim edildi.

Nar meyvesi yetiştiriciliğiyle önde olan İnhisar’da 200 çiftçiye 1000 adet cennet hurması teslim edildiğinin altını çizen Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya yaptığı açıklamada; “Narı biz nasıl biliriz? Bir tanesi 1000 olan bir meyve olarak biliriz. Biz de bu gün 1000 fidanı toprakla buluşturup aynı bereketi bu münbit topraklarda çiftçilerimize, insanlarımıza rahmet olarak sunmayı arzu ediyoruz. Bu cennet hurmaları memleketimize bereket olacak. İlimizde cennet hurmasını üretip istifade eden birçok çiftçimiz var. Cennet hurması bakımı kolay ve ekonomik getirisi verimli olan bir meyve. Nüfusu az fakat çalışkanlığı çok olan İnhisar’ımıza bereket getireceğini umuyoruz.” İfadelerine yer vererek emeği geçenlere teşekkür etti.

Programa Vali Kemal Kızılkaya, İnhisar Kaymakamı Kaymakam Elif Nur Saçal, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş ve İnhisar Belediye Başkanı Mehmet Kepez katılarak vatandaşlara cennet hurması fidanı dağıttı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.