ATATÜRK VE BANDIRMA TEMALI ETKİNLİK

Bilecik Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında çocuklar, Yaşayan Şehir Müzesi’nde ağırlandı.

ATATÜRK VE BANDIRMA TEMALI ETKİNLİK
22 Mayıs 2022 Pazar 14:58

YAŞAYAN ŞEHİR MÜZESİNDE ‘ATATÜRK VE BANDIRMA’’ TEMALI KARTON ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bilecik Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında çocuklar, Yaşayan Şehir Müzesi’nde ağırlandı.

19 Mayıs ve müzeler haftası kapsamında Atatürk, Türk bayrağı ve bandırma vapurunu boyayan çocuklar, resimleri kartondan yapılan fotoğraf makinesine koydu, kendi elleriyle çerçeveler yaptı ve çalışmalarını çerçeveledi.

BİLECİK BELEDİYESİ TURİZM KOORDİNATÖRÜ ÜNVER:

‘’HAFTA DOLAYISIYLA BİNİ AŞKIN ÇOCUK MÜZEMİZİ ZİYARET ETTİ

Müzeler Haftası kapsamında bini aşkın çocuğun Yaşayan Şehir Müzesi’ni ziyaret ettiğini belirten Bilecik Belediyesi Turizm Koordinatörü Mesut Ünver, anlamlı ve güzel çalışmaları çocuklarla buluşturmaya devam ettiklerini kaydetti.

Amaçlarının Yaşayan Şehir Müzesi’nde öğretilenlerle çocukların yaşama en iyi şekilde hazırlanmaları olduğunu kaydeden Ünver, ‘’Bu hafta 19 mayıs ve müzeler haftası dolayısıyla Atatürk ve bandırma vapuru temalı bir program yaptık. Daha önceki haftalarda da müze akademi kapsamında birçok etkinlik yaptık.  Atatürk ve bandırma vapuru temalı çalışmalarını yaparken aynı zamanda içinde karanfil ve yaprakların da olduğu bir çerçeveyi de Atatürk’e hediye etme anlamında bir çalışma yaptılar. Hafta dolayısıyla yoğun bir ziyaretçimiz var. Üç dört gün içinde binden fazla çocuğumuzu ağırladık. Amacımız, şehrini, tarihini, kültürünü bilen çocuklar yetiştirmek. Böylece tarihi duvar ve mekanları sprey boya ile boyayan bir gençlik yerine tarihi ve kültürünü öğrenen ve bilen bir gençlik yetiştirmiş olacağız. Müze Akademi kapsamında önümüzdeki gün ve haftalarda da güzel etkinlikleri çocuklar için hazırladık.’’ İfadelerini kullandı.

Çocuklar ve aileleri de etkinliklerden büyük keyif aldıklarını belirterek, müze görevlilerine teşekkür etti. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.