ATIK KAĞITLAR SANATA DÖNÜŞÜYOR !

Pandemi tedbirleri nedeniyle ara verilen Bilecik Belediyesi Sanat Akademisi Rölyef Kursu, 6 Aralık Pazartesi tekrar eğitime başladı.

ATIK KAĞITLAR SANATA DÖNÜŞÜYOR !
14 Aralık 2021 Salı 15:21

BİLECİK BELEDİYESİ RÖLYEF KURSUNDA ATIK KAĞITLAR KADINLARIN ELİNDE SANATA DÖNÜŞÜYOR!

Pandemi tedbirleri nedeniyle ara verilen Bilecik Belediyesi Sanat Akademisi Rölyef Kursu, 6 Aralık Pazartesi tekrar eğitime başladı.

Bilecik Belediyesi’nin düzenlediği müzik ve sanat kursları devam ediyor. Sanat Akademisi’nde; keman, klarnet, piyano, gitar, bateri, ritim perküsyon, resim, heykel ve rölyef olmak üzere toplam 9 kurs bulunuyor. Kurslardan biri olan rölyef kursu, özellikle kadınlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam eden rölyef kursunda eğitim gören kursiyerler, atık kağıtlardan eserler üretiyor.

BİLECİK BELEDİYESİ EL SANATLARI ÖĞRETMENİ GÜLCAN ÖZCAN: “EL SANATLARI KURSLARIMIZ TAMAMEN TERAPİ KURSLARI!”

Rölyef veya kabartma, atık kağıtların şekillendirilip kabartılarak üç boyutlu hale getirilmesiyle ortaya çıkıyor. Katılımcıların rölyef kursundan oldukça memnun olduğunu belirten Bilecik Belediyesi El Sanatları Kurs Öğretmeni Gülcan Özcan, “Pandemi sürecinde bir süre kursumuza ara vermiştik. 6 Aralık Pazartesi günü itibariyle ben kursiyerlerime, kursiyerlerim bana ve kursumuza kavuştuk. Burada üç boyutlu şekillendirme kağıt rölyef çalışması yapıyoruz. Çok keyifli bir çalışma. Her zaman belirttiğimiz gibi el sanatları kurslarımız tamamen terapi kursları. Özellikle bu zorlu süreçten sonra tekniklerimizi birbirimizi gerçekten çok özlemişiz. Çok hoş ve güzel vakitler geçiriyoruz. Katılımcılarımız üretkenliklerinin farkına varıyorlar. Hoş sohbetlerimiz var. Çok güzel bir ortam içerisindeyiz. Tabi malum süreçten dolayı karantinada olan kursiyerlerimiz var. Onların da bir an önce aramıza katılmalarını bekliyoruz. Toplam 15 kursiyerim var. 15 kişiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

ATIK KAĞITLAR DEKORATİF TABLOLARA DÖNÜŞÜYOR

Rölyef kursu hakkında bilgi vermeye devam eden El sanatları Öğretmeni Gülcan Özcan, “Dekoratif amaçlı tablo çalışması, üç boyutlu rölyef çalışmalarımız var. Kadınlar tabii ki kendileri evlerinde dekoratif amaçlı kullanıyorlar. Yakın arkadaşlarına ve akrabalarına hediyeler yapabiliyorlar. Bu şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar, Bilecik Belediyesi Sanat Akademisi kursları hakkında bilgi almak ve kayıt yaptırmak için Bilecik Belediyesi Bien Bilgi Evi’nde bulunan Sanat Akademisi’ne başvurabilirler.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.