BİLECİK EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Bilecik İl Müftülüğü, 2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında erkek din görevlilerine yönelik düzenlenen “Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali ”ne ev sahipliği yaptı.

BİLECİK EV SAHİPLİĞİ YAPTI
10 Haziran 2022 Cuma 14:45


Kayıboyu Camiinde düzenlenen yarışmaya Bilecik ve çevre illerde yapılan elemelerde birinci olan erkek din görevlileri katıldı.

Programa katılan Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya “Bu gün Kayıboyu camimizde böyle bir Kur’an ziyafetinin olduğunu duyunca koşarak geldik. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finalinin ilimizde yapılması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Kelamların en güzelini en güzel şekilde dinleyecek olmanın heyecanını yaşıyorum” diyerek organizasyonda görev alan herkese teşekkür etti.

İl Müftüsü Ali Erhun, yarışmaya katılan din görevlilerine teşekkür ederek, “Şu anda Marmara Bölgesinden ve İlave Kütahya ilimizi temsilen din görevlisi arkadaşlarımız Bilecik’te toplandılar. Kelamların en güzeli olan Allah’ın kelamını güzel sada ile bizlere okuyacaklar. Bu yarışmaların kaderinde mutlaka bir birinci seçilmesi vardır. Fakat yarışmaya katılan tüm hocalarımız gönlümüzün birincileridir.

Burası Ertuğrulgazi yadigârı Şeyh Edebali diyarı Osman ve Orhan Gazilerin at koşturduğu mübarek bir vilayettir. Bizim ecdadımız ayak bastığı bütün coğrafyalarda Kur’an’a büyük hizmetler etmiş ve Cenab-ı Hakk da ecdadımızı hiç mahcup etmemiştir. Ecdadımız Kur’an’a hizmetle yükselmiştir. Çünkü Allah, Kur’an'a hizmet edenleri yükseltir ve yüceltir. İnşallah okuduğunuz bu Kur’an-ı Kerimlerden hasıl olacak sevaplardan büyüklerimiz de nasip alacaktır” ifadelerini kullandı.

Komisyonun değerlendirmeleri sonucunda sırasıyla;

Muhammet Memduhoğlu – Yalova - Birinci

Mustafa Can - Bilecik            -        İkinci

Adem Çiftli – Bursa               -       Üçüncü oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kıraat Kurulu Üyesi Ferruh Şen’in başkanlığında oluşturulan komisyonda İl Müftüsü Ali Erhun, Şeyh Edebali Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Kur'an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi öğretim üyesi Dr. Lokman Bedir, Eskişehir Diyanet Eğitim Merkezi Öğretmeni Mehmet Fatih Yıldırım ve Pazaryeri İlçe Müftüsü Şenol Şahin komisyon üyesi olarak yer aldı.

Yarışmanın sonunda dereceye giren din görevlilerine çeşitli hediyeler takdim edildi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.