BİLECİK HALKI GÜZEL BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ SERGİLEDİ

Belediye Başkanlığı tarafından deprem bölgesine yapılan yardım çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirici açıklama yapıldı.

BİLECİK HALKI GÜZEL BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ SERGİLEDİ
22 Şubat 2023 Çarşamba 17:14

BİLECİK HALKI GÜZEL BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ SERGİLEDİ

Belediye Başkanlığı tarafından deprem bölgesine yapılan yardım çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirici açıklama yapıldı.

Bilecik’te el birliğiyle yapılan yardımlarla güzel bir dayanışma ve yardımlaşma örneği sergilendiği bilgisinin verildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

‘’10 ilimizi etkisi altına alan ve on binlerce insanımızın hayatını kaybettiği, yüzbinlerin yaralandığı gerisinde birçok zorluğu bırakan deprem afetine karşı, Türkiye tek yürek oldu. Depremin yaşandığı ilk saatlerden itibaren Bilecik Belediyesi’ne bağlı ilgili birimler tarafından yapılabilecek çalışmalar ele alındı. Hayırsever vatandaşlar ile depremzedeler arasında yardımlaşma ve paylaşma bağı kuran Bilecik Belediyesi şu ana kadar 20’yi aşkın TIR ile deprem bölgesine yardımları ulaştırdı. Deprem bölgesindeki arama ve kurtarma çalışmalarında 76 kişilik ekip ve ekipman ile seferber olan Bilecik Belediyesi yetkilileri ve çalışanları yeni umutlar için sahada da yer aldı.’’

 Açıklamada yapılan yardımların rakam bilgisi hakkında şunlar kaydedildi:

‘’Yapılan yardımlar kapsamında 7 bin 200 adet battaniye, 6 bin 63 adet bebek mama, bez ve hijyen kolisi, 6 bin 10 adet gıda kolisi, 6 bin 210 adet kıyafet kolisi, 4 bin 400 adet hijyen kolisi, 2 in 950 adet paket su, 390 adet ısıtıcı, 120 adet çadır, 80 adet yatak,  9 TIR odun ve yakacak malzemesi, 5 hizmet aracı, 4 adet konteyner, 1 seyyar ikram aracı ve 1 adet jeneratör deprem bölgesine gönderildi. Belediye Başkanlığı olarak ayrıca ilimizde ikamet etmek üzere ağırladığımız depremzede vatandaşlarımıza da günlük ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yardımlarımız devam etmektedir’’ bilgisi verildi. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.