BAKKALCIOĞLU, BİZ KURTULUŞUN SİMGESİYİZ

BOZÜYÜK Belediye Başkanı Talat Bakkalcıoğlu, biz kurtuluşun simgesiyiz diye konuştu.

BAKKALCIOĞLU, BİZ KURTULUŞUN SİMGESİYİZ
30 Ocak 2023 Pazartesi 18:40

 Bozüyük’te “Kurtuluş Savaşı Anı Evi ve Bozüyük Yeni Seyir Terası Projesi” temel atma töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. 

Bozüyük Belediye Başkanı Talat Bakkalcıoğlu konuşmasında “Çok önemli çok gurur duyduğumuz bir günü yaşıyoruz. Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu kentimize öyle değerli bir şey kazandırıyor ki, şimdi onun değerini biraz açıklayacağım. Bildiğiniz gibi kurtuluş savaşının ilk düzenli ordularla kazanılan zaferleri İnönü Savaşlarıdır. İnönü Savaşları ismini karargâh binası İnönü ilçemizde olduğu için İnönü Savaşları denmiştir. İnönü Savaşlarının tüm cephe hattı tamamı Bozüyük’ün merkez ve köylerinde bulunmaktadır. Tınaz tepeden İntikam Tepeye, Kanlı Sırttan Metristepe’ye cephe hattı Bozüyük’tedir. Bugün 4 Eylül mahallemizin olduğu bölgeler Gündüzbey bölgesi tamamen şehit kanlarıyla sulanmıştır. Onun için sevgili başkanım bizim tarım arazimiz yok. Bozüyük’ün hayvancılık eskiden vardı. 1983 yılında bir veri anlatacağım. Bozüyük ve köylerinde 38 bin büyükbaş hayvan varmış. Şuan da 2-3 bin var. Yani hayvancılıkta yok. Her kentin bir simgesi oluyor ya, bu tarım ürünü oluyor bir şey oluyor. Biz de bu yok, biz kurtuluşun simgesiyiz sayın başkanım. Orada Metristepe’den İnönü’den İnönü Savaşları kazanıldığında İsmet Paşanın Ankara’ya çektiği telgrafta düşman cephe hattında Metristepe’den izlediğini söylüyor. Ölülerini bırakıp kaçıyor, Bozüyük yanıyor diye, Bozüyükümüz 3 kere yanmıştır. Biz büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet Paşa’ya yazdığı cevabi telgrafın içerisinde geçen bir cümleyi değer olarak alıyoruz. Diyor ki Büyük Önder İsmet Paşa’ya çektiği telgrafta ‘’Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makûs talihini de yendiniz.’’ yani kötü talihini de yendiniz diyor. Onun için sayın başkanım biz kentin her yerine Bozüyük milletin makûs talihinin yer olarak imzamızı koyuyoruz. Sizin bize Bozüyük halkına hediye etmekte olduğunuz bu eser bunun bir anlamlı yeri. Biraz önce anlatıldı çok güzel bir yerde, biraz sonra dışarı çıkınca bütün hemşehrilerim de baksın. Metristepe’den bütün çevreyi görebilecek yapılacak bu eserde hem kurtuluş savaşı ve İnönü savaşı zaferlerinin anlarını yaşayacağız. Hem de insanlarımız burada her türlü imkânı bulabilecek. Size bu yüzden halkımız adına sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Sevgili hemşehrilerim hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum. Alkışlarınızla başkanımıza teşekkür edelim. Sağolun başkanım.” dedi.  


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.