BİLECİK FETHİ ANLATILDI

ATV'nin reyting rekorları dizisi Kuruluş Osman'da Bilecik kalesinin fethinde yaşananlar anlatıldı.

BİLECİK FETHİ ANLATILDI
14 Mayıs 2022 Cumartesi 19:42

Milyonları ekranlara kitleyen Kurulus Osman dizisi Bilecik'in tanıtımına da büyük bir katkı sağlıyor.

Dizide şu anda Bilecik'in tarihi konusunda önemli anlatımlar yer alıyor. 

'Kuruluş Osman'ın heyecanla takip edilen 91'inci bölümüne Osman Bey ve Alplerinin Bilecik Kalesi'ne girerek kaleyi fethetmeleri ve Osman Bey'in oğulları Orhan ile Alaeddin'i kurtarması damgasını vurdu.

'Kuruluş Osman'ın 91'inci bölümünde Osman Bey, hatunları Bala ve Malhun; Gündüz Bey, Cerkutay ve Aygül ile birlikte alpleri Boran, Turahan, Gencebey Şamil ve Abdurrahim'le Bilecik Kalesi'ne gelirler.

GİZLİCE KALEYE SOKULURLAR!

Düğün kafilesi içinde kılıç ve oklar fıçı sandıkları içinde gizlice kaleye sokulur. Osman Bey ve alpleri, Bilecik Tekfuru Justinyanus'la eğlencelerin yapıldığı meydana geçerken Bala ve Malhun Hatun, Aygül ile Cerkutay ile birlikte Gündüz Bey kalede kendileri için hazırlanan odalara çekilirler.

Bilecik Tekfuru Justinyanus, Osman Bey ve ailesini iftar sofrasında öldürmek için halk ve eğlencede görev alanların arasına asker ve suikastçılarını yerleştirmiştir.

ZİNDANIN KROKİSİNİ VERİR

Osman Bey alpleriyle hiçbir şeyden haberleri yokmuşçasına davranıp medyanı süzerlerken Bala ve Malhun Hatun, Gündüz Bey, Cerkutay ve Aygül kalede Aktemur'la buluşurlar. Aktemur, onlara Orhan ve Alaeddin'in esir tutulduğu zindanın krokisini verir.

Hastalık bahanesiyle odalarından çıkan Bala ve Malhun Hatun, Gündüz Bey, Cerkutay ve Aygül kaleye gizlice soktukları fıçılardan kılıçlarını alırlar. Orhan ve Alaeddin'in esir tutulduğu zindana gitmek için kale koridor ve odalarında gizlenerek tekfur askerleriyle savaşırlar ve onları biçerler.

ÇATIŞMAYI BAŞLATAN BAĞIRIŞ!

Akşam saatlerine doğru ise Yarhisar Tekfuru Basileus'u taşıyan düğün kafilesi Bilecik Kalesi'ne girer. Arabadan inen Basilleus'un "tuzak" diye bağırması ile çatışma başlar.

Turgut, Konur, Kutan ve asker kılığındaki alpler, Osman Bey'le birlikte Bilecik Meydan'da Tekfur Juntinyanus ve askerleriyle kıran kırana çatışmaya başlarlar. Çatışma sırasında Tekfur Justinyanus kaçmayı başarır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.