BOZÜYÜK ES TV’DE TANITILDI

Bozüyük, Eskişehir’de yayın yapan ES TV’nin haftalık yayın yapan ve yoğun ilgi gören programlarından biri olan “ES TV İlçenizde” adlı programda tanıtıldı.

BOZÜYÜK ES TV’DE TANITILDI
16 Ekim 2019 Çarşamba 18:54

Bozüyük, Eskişehir’de yayın yapan ES TV’nin haftalık yayın yapan ve yoğun ilgi gören programlarından biri olan “ES TV İlçenizde” adlı programda tanıtıldı.

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bozüyük’ün tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı programda Bozüyük’ün tarihi ve coğrafyası hakkında bilgi verdi. Başkan Bakkalcıoğlu “Bozüyük Kurtuluş mücadelesinde Yunan orduları tarafından defalarca işgal edilmiş, çekilmelerinde yakılıp yıkılmış bir kenttir. 1.ve 2. İnönü Savaşlarının savaş alanıdır Bozüyük. Onun için kentimiz şehit kanları ile sulanmış bir alan, öyle bir toprak ve çok kıymetlidir. Çok değer vermemiz gerekir. Yakılan bu kenti büyüklerimiz tekrar yapılandırmışlar. Bozüyüklüler çok aktif insanlardır. Bozüyük halkı yerleşimi her tür insanımızın buluştuğu bir yerdir. Ülkemizdeki insan profilinin tüm kesimleri Bozüyük’te var” diyerek ilçe sanayisi hakkında da bilgi verdi. Başkan Bakkalcıoğlu ilçe sanayisinin daha da gelişmesi gerektiğine vurgu yaparak “Ben Belediye Başkanı olduğumda 25-30 bin arasındaki Bozüyük nüfusu belediye başkanlığını bırakırken 10 yıl sonra 50 bindi. Çok büyük bir artıştı. Şimdi tekrar belediye başkanı olduğumda bu nüfusun 67 binde olduğunu görüyorum. Daha sonraki süreçte sanayi yapılaşması durağanlaşmış, olmamış değil. Ama bizim zamanımızda benimde içinde olduğum bir müteşebbis heyetle kurulmuş olan organize sanayi bölgemizde yeni sanayi tesislerimiz var. Ama Bozüyük bu sanayi yapısını daha da ileriye götürmeli. Madem sanayi kenti olduk daha büyük bir sanayi kenti olmalıyız. Geçmişte bıraktığımda 80 bin nüfuslu İnegöl komşumuzdu. Şimdi olmuş 280 bin nüfus. Biz daha da büyümeliyiz. Daha gelişmiş bir sanayi kenti olmalıyız. Onun için bizim vizyonumuzda öncelik sanayidir. Tabi ki kültürümüz, turizmimiz eğitimimiz bunlarda vizyonumuzda var. Ama sanayi kenti olmanın önceliklerini yaratmaya çalışıyoruz. Bozüyük bir işçi kenti, sanayinin olduğu yerde işçiler yoğun. Bir işçi kenti onun paralelinde esnaf düzeyinde bir ticaretle uğraşan kesimimiz var” dedi. Başkan Bakkalcıoğlu’nun verdiği bilgilerin ardından programda halk röportajları ile Kasımpaşa Merkez Camii’nin, Türbin mesire yerinin, Metristepe’nin, Şehir Müzesi ve Arşivi’nin tanıtımı yer aldı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.