ACCURİDE'DEN CEVAP VE DÜZELTME

Osmaneli ilçesinde 40 yıldır faaliyet gösteren ve ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlayan Accuride Whels Jant fabrikasından, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin'in açıklamalarıyla ilgili cevap ve düzeltme açıklaması yaptı.

ACCURİDE'DEN CEVAP VE DÜZELTME
30 Nisan 2020 Perşembe 15:18

Accuride Wheels Bilecik Jant Sanayi A.Ş'de yapılan yazılı açıklamada şunlar aktarıldı;

Yapılan açıklamada şunlar aktarıldı; İnternet sitenizde "Başkan Münür Şahin, Osmaneli Korona Virüsü Yenecek" başlığı ile yayınlanan 15 Nisan 2020 tarihli haberde Osmaneli Belediye Başkanı Sn. Münir Şahin'in" korona virüs salgınında tüm yukarıda saydığımız faktörlerden dolayı ve özellikle de Accuride şirketimizde patlak veren ve Osmaneli'deki vakaların yüzde 90 - 95'lik kısmını oluşturan durum nedeniyel bir anda Bilecik'te nüfusa göre en yüksek oranda vakanın olduğu ilçe olarak görüldük. Bu gün Accuride Wheels (Eski adıyla Tekersan) da korona virüs salgını yaşanmasaydı Osmaneli''de korona virüsten hasta sayısı 5-6 arasında olacaktı. Bunlarda diğer şirketlerden bulaşan korona virüs vakaları olacaktı. Osmaneli'de demek ki sorun belli, Accuride Wheels (Eski adıyla Tekersan) şirketinde yaşanan sıkıntı. şeklinde firmamız açıkça hedef gösteren ve suçlayan beyanatları yer almıştır. 

Yaklaşık 40 yıldır faaliyet gösteren, Türkiye ekonomisinin gelişimine katkıda bulunan ve en önemlisi bölgede ciddi bir istihdam yaratan firmamızın isminin yaşanan salgın nedeniyle Belediye Başkanının firmamızı hedef alan beyanatları bizleri derinden üzmüştür. 

Firmamız salgınının ülkemizde görülmeye başladığı ilk günden başlayan İş sağlığı ve Güvenli kapsamında gerekli tüm tedbirleri almış, ilk vaknın testip eldildi 6 Nisan tarihi itibariyle ise derhal üretim faaliyetlerine son vermiş ve aynı gün Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü ile ivedilikle iletişime geçmiştir. 

Söz konusu haber, kişilik haklarımız ihlal etmekte olup ayrıca haberin içeriğinin firmamızın itibarını zedeleyeceğini ve çalışanlarımızın bu durumdan olumsuz etkilendiğini düzenmekteyiz. 

Bu nedenle 5661 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayanların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar yoluyla işlenen Suçlarla Mücadele edilmesi hakkında Kanunun 9. maddesi uyarınca 15 Nisan 2020 tarihinde internet sitesinde yayınlanan Sn. Münir Şahin'in firmamızın ile ilgili beyanatlarını yayından ivedilikle kaldırılmasını ve bu yayın kapsamında hazırladığımız ekteki tekzip metnini bir hafta süreyle internet ortamında yayınlamanızı talep eder söz konusu haber nedeniyle yasal işlem hakkımızı kullanacağımız da ayrıca bilgilerinize sunarız. 

CEVAP VE DÜZELTME

Başkan Münür Şahin, Osmaneli Korona Virüsü Yenecek" başlığı ile yayınlanan 15 Nisan 2020 tarihli haberde Osmaneli Belediye Başkanı Sn. Münir Şahin'nin "Koronavirüs salgınında tüm yukarıda saydığımız faktörlerden dolayı ve özellikle Accuride şirketimizde patlak veren ve Osmaneli'deki vakaların yüzde 90-95 lik kısmını oluşturan durum nedeniyle bir anda Bilecik'te nüfusa göre ven yüksek oranda vakanın olduğu ilçe olarak görüldük. 

Bu gün Accuride Wheels (Eski adıyla Tekersan) da korona virüs salgını yaşanmasaydı Osmaneli'nde korona virüsten hasta sayısı 5-6 arasında olacaktı. Bunlarda diğer şirketlerden bulaşan koronavirüs vakaları olacaktı. Osmaneli de demekki sorun belli, Accuride Wheels (Eski adıyla Tekersan) şirketinde yaşana sıkıntı" şeklide firmamız açıkça hedef gösteren ve suçlayan beyanatları yer almıştır.

Yaklaşık 40 yıldır faaliyet gösteren, Türkiye ekonomisinin gelişimine katkıda bulan ve en önemlisi bölgede ciddi bir istihdam yaratan firmamızı yaşanan salgın nedeniyle hedef alan beyanatlar biz derinden üzmüştür. Firmamız salgınnın ülkemizde görülmeye başladığı ilk günden başlayarak İş Sağlıığı ve Güvenliği kapsamında gerekli tüm tedbirleri almış, işyerimizde ilk vakanın testip edildiği 6 Nisan tarihi itibariyle ise derhal üretim faaliyetlerine son vermiş ve aynı gün Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü ile ivedilikle iletişime geçmiştir. Bu nedenle firmamızı ilçemizde salgının yayılma kaynağı olarak gösteren bu beyanatla ilgili cevap ve düzeltme hakkımız kullanmamız gerkmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyrulur. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.