BAŞKAN MÜNÜR ŞAHİN'DEN BABALAR GÜNÜ MESAJI

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Babalar günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

BAŞKAN MÜNÜR ŞAHİN'DEN BABALAR GÜNÜ MESAJI
20 Haziran 2021 Pazar 16:29

ANNE VE BABAYA İYİ DAVRANMAK VE ONLARI DUASINI ALMAK
Başta şehit babaları olmak üzere,babalar günümüz kutlu olsun.Aramızdan ayrılan babam ve tüm babaları rahmetle,dua ve minnetle anıyorum.
Annelerimizin ve babalarımızın üzerimizdeki hakkı asla ödenmez.
Anne ve Babalar her insan için en kutsal varlıklardan biridir şüphesiz. Hem İslam’da hem de diğer dinlerde Anna baba üzerinde oldukça fazla durulmuş, anne ve babanın önemi çok yerde vurgulanmıştır. Anne babaya iyi davranma konusu Kur’an’ın önem verdiği konulardan biridir. Kuran-ı Kerim’de anne ve baba ile ilgili bir çok ayetten örnekler verelim.
“Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana-babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine «of!» bile deme; onları azarlama; ikisine de güzel söz söyle.” (İsra suresi, 23. ayet)
“Biz insana, ana-babasına iyi davranmasını tavsiye etmişizdir. Çünkü anası onu nice sıkıntılara katlanarak taşımıştır. Sütten ayrılması da iki yıl içinde olur. (İşte bunun için) önce bana, sonra da ana-babana şükret diye tavsiyede bulunmuşuzdur. Dönüş ancak banadır.” (Lokman suresi, 14. ayet)
Allah bizleri;anne ve babanın rızasını,duasını alan kullarından eylesin.Şüphesizki onların bizden razılığı yaptığımız her işte bize kolaylıkları sağlıyacaktır.Zira Allah herşeyi bilen ve görendir,o ol dedikce herşey oluverir.
Münür Şahin- Osmaneli Belediye Başkanı


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.