TUSUNAMİ DEĞİL, BORU PATLAĞI

Karasu hattında meydana gelen patlak sonrasında adeta tusunamiyi andıran bir görüntü ortaya çıktı.

TUSUNAMİ DEĞİL, BORU PATLAĞI
09 Temmuz 2022 Cumartesi 23:15

Osmaneli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Karasu İçme Suyu Hattımızdan gelen sular depolarımaz doldurmaya başladı. İlçemizin yüksek notlarına su bu gece aşama aşam ulaşak diye aktarıldı. 


Osmaneli Belediye Başkan Münür Şahin açıklamasında ayrıca şunları aktardı; "Karasu su hattında Bilecik Pelitözü’de meydana gelen arızalar ve boru yırtılması ile oluşan arızalar Birlik,Osmaneli,Bayırköy Belediyemiz yönetici ve çalışanların gayretleri ile giderilerek hatta su verilmesi sağlandı.Bayırköy ve Osmaneli halkımız için yaşanan su sıkıntısı,arızanın Bilecik’te oluşması ve ilgili hatta riskli bölgelerin olması sebebiyle uzasada Osmaneli ve Bayırköy su ekiplerinin desteği ile,konu geçici olarak çözüldü.Bayram olması sebebiyle yoğun su kullanımı, Selimiye Hattından gelen ve depolarımızın altarnatifi olan suyumuzun anında depoları basılmış olmasına rağmen,ilçemizin yüksek yerlerinde su yetersizliği oluşturdu.
Karasu Projesi geçmiş dönemlerde girilmesine karar verilmiş Bozüyük’ten gelen içme suyumuz.Karasu Projesinden gelen su ilk yıllar yeterken son yıllarda artan nüfus vb nedenler ve arızalar sonrası,sorunlar çıkarmaya başlamıştır.Ve bundan sonra da bu projede yeni sorunlar olacaktır.Geçmiş dönemlerde  Osmaneli Belediyemizin kullandığı içme sularının Karasu Projesi nedeniyle depola erişimini durdurulmuş olmasıda ayrı bir sorun oluşturmuştur.
Bu sorunları tespit eden  Osmaneli Belediyesi, Başkanlığımız dönemde Selimiye hattının kapasitesini arttırmıştır.Ve bugüne kadarki Karasu Projesindeki arızalardan Osmaneli etkilenmemiştir.
Kapakcadan gelen Balaban suyu ve Boyalıca’dan gelen hatları depolara alma projelerini başlatmış olup,3 ay içinde Osmaneli gerektiğinde kendi Kaynakları ile su ihtiyaçlarını karşılayacak konuma gelecektir.
Belediyemiz alanının dışında Bilecik Pelitözünde meydana gelen arıza sonrası, Selimiye Hattımızdan gelen suyun,bayram nedeniyle fazla su kullanımı nedeniyle ilçemizin yüksek yerlere ulaşamaması sonucu yaşanan su sıkıntısı bu gece sonlanmış olacaktır.
Osmaneli Belediyesi her konuda önlemlerini alan,hedeflerine ulaşan güçlü belediyedir.Su sorununuda 3 ay içinde çözüp Karasu Projesi dışında yeterli Kaynakları ile gelecek 20 yılı garanti altına alacaktır.
Osmaneli halkından,sebebi ne olursa  olsun,haklı ve haksız olduğumuzun önemli olmadığı bayramda yüksek noktalara ulaşamayan su nedeniyle yaşanan sorun için özür dileriz. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.