TÜZÜN VE KAZICI'YA BÜYÜK DESTEK

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde düzenlenen millet mitinginde, CHP Bilecik milletvekili adayları Yaşar Tüzün ve Vedat Kazıcı vatandaşlara hitap etti.

TÜZÜN VE KAZICI'YA BÜYÜK DESTEK
13 Mayıs 2023 Cumartesi 10:11

YAŞAR TÜZÜN VE VEDAT KAZICI OSMANELİ’DE VATANDAŞLARA HİTAP EDEREK DESTEK İSTEDİ

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde düzenlenen millet mitinginde, CHP Bilecik milletvekili adayları Yaşar Tüzün ve Vedat Kazıcı vatandaşlara hitap etti.

Osmaneli Millet buluşmasına Milletvekili adayları Yaşar Tüzün ve Vedat Kazıcı’nın yanı sıra Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bilecik Başkan Yardımcısı Hüseyin Yıldız, Millet İttifakı il ve ilçe başkanları, CHP il ve ilçe parti teşkilatı ve Osmanelililer katıldı. Osmanelililerin yoğun ilgi gösterdiği ve kalabalık bir katılımla gerçekleştirilen millet buluşmasında İlk olarak vatandaşlara hitap eden CHP Bilecik Milletvekili adayı Vedat Kazıcı “yaklaşık 6 aydır Bileciğimizin tüm ilçe, belde ve köylerinde ülkemizin geleceği adına 14 Mayıs'taki seçimlerin ülkemize yeni bir kapı olması ülkemize güzel günlerin gelmesi adına bir mücadele veriyoruz, dolaşıyoruz. Ben bütün konuşmalarımda çok dikkat etmeye çalıştım. Hep uzlaştırıcı bir dil kullanmaya çalıştım bugüne kadar ki siyasi yaşantım boyunca da ilçe başkanlığı görevlerinde belediye başkanlığı görevlerinde de. Vatandaşlarımızın hiçbirini kırmadan gücendirmeden, seçimden sonra birlikte yaşayacağımızı unutmadan siyaset yapmaya çalıştım Bu süreçte de buna çok önem verdim ama son haftada gördüm ki bu çok kıymetliymiş. Bunu hepimiz yapmalıymışız bu konuşmamda da asla vatandaşlarımızı hangi siyasi görüşten olursa olsun hangi siyasi partiye gönül vermiş olsun ayrıştırmadan, gücendirmeden hitap etmeye çalışacağım. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşıyız, hepimizin mücadelesi ortak, hepimiz daha güzel yaşamak istiyoruz, hepimiz çocuklarımızı daha iyi bir eğitimle yetiştirmek onları daha sağlıklı büyütmek, onların bizden daha güzel günleri görmesi adına mücadele veriyoruz. Hiçbirimizin çocuğunun birbirinden ayrımı yok. Hepsi çok kıymetli, buradaki bütün vatandaşlarımız bizim için çok kıymetli. Dolayısıyla biz millet ittifakı olarak çıktığımız bu yolda ayrımsız 86 milyon vatandaşın mutlu olabilmesi adına çalışıyoruz. Bu seçimlerde iktidara geldiğimizde de bu söylediklerimizi hepsini inşallah sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Buna çok ihtiyacımız var.  Bu uzlaşı diline çok ihtiyacımız var, birbirimizi kırmadan gücendirmeden yaşamaya çok ihtiyacımız var. Bu millet ittifakını burada gördüğünüz bileşenleri aslında bunu ispat ettiler. Hangi siyasi görüşten olursak olalım ortak sorunlarımızı birlikte çözebileceğimizi, açıkçası sorunlarımız üzerinde anlaşıp uzlaşabileceğimizi, birlikte yaşayabileceğimizi üretebileceğimizi göstermiş oldular. Bunu 14 Mayıs'tan sonra ülkenin yönetiminde de göstereceğiz ve başarılı olacağız buna inanıyorum. Pazartesi günü yeni bir hayata başlayacağız. Evet biz bu seçimleri kazanacağız hiçbir kuşkumuz yok, Pazartesi günü ülkede her şey kaldığı yerden ama daha güzel, daha eşit, daha ayrımsız, herkesin bu ülkenin zenginliklerinden beraber faydalanacağı, hiç kimsenin ötekileştirilmeyeceği kimsenin eseri etnik kökeni siyasi görüşü yüzünden ayrıştırılmayacağı güzel bir döneme başlayacağız bunu şimdiden hepinize müjdelemek istiyorum” dedi.

Konuşmasının devamında “ biz buraya güzel şeyler konuşmak için geldik” diyen Kazıcı “ Biz buraya artık yorulduk, tükendik, kırıldık, gücendik, bunların biteceğini müjdelemek için geldik. Biz artık insanlarını ayrıştıran, kendine oy vermeyenleri her seferinde bir gerekçe ile hain ilan eden anlayışın Pazar günü itibariyle son bulacağını müjdelemeye geldik. Maalesef 20 yılın sonunda iktidar bir seçim yapalım ama karşımıza hiç rakip çıkmasını istemeye başladı, bir seçim yapalım ama herkes bize oy versin diye düşünmeye başladı, öyle bir dünya yok. Evet bir seçim var ve biz sizi indireceğiz, demokratik yollarla indireceğiz. Çünkü artık bu insanların yeni bir yönetim anlayışına artık bu insanların burada gördüğünüz gibi bir kişinin iki dudağının arasından dökülen yasalarla yönetilen ülkeye değil ortak akılla uzlaşma ile birlikte yönetilen bir ülkeye ihtiyacı var. 14 Mayıs'ta millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu 13. Cumhurbaşkanı yapıyoruz. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına hepimiz gülümseyerek, hepimiz umutla, hepimiz eşit vatandaşlar olarak, hepimiz ahlaklı, dürüst namuslu insanların yönettiği bir ülkede gözlerimizi açacağız ve İnanın her şey güzel olacak” dedi.

Ardından konuşmasını yapan milletvekili adayı Yaşar Tüzün, Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimine çok az bir süre kaldığını belirterek “14 Mayıs'ta sadece kişileri seçmeyeceğiz, 14 Mayıs'ta sadece partileri seçmeyeceğiz, 14 Mayıs'ta 2017 yılında yapılan referandumda kabul oyu alan ve Bileceğimizde Osmanelimizde ‘hayır’ çıkmasına rağmen 2018 yılında yapılan seçimlerde bu tek adam yönetiminin belki de ülkeye faydası olacak düşüncesiyle AKP’yi 1. Parti, Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçen halkımız 2018’den 2023’e kadar ‘bana bu yetkiyi verin, görün etkiyi’ diyen ve  aynı zamanda ülkeyi uçuracağım diyen siyasi iktidarın Cumhurbaşkanı adayı 2023'te maalesef Türkiye'yi ekonomik olarak tam da uçurumun eşiğine getirmiştir. Bu ülkede en büyük paramız olan 200 Türk Lirası ile vatandaşımız 1 kilogram peynir alamıyor ise bu ülkenin en büyük Parası olan 200 Türk lirasıyla vatandaşımız 1 kilogram kıyma alamıyor ise bu ülkenin en büyük parasıyla vatandaşımız Şuradaki pazarda çantayı dolduramıyor ise bilmenizi istiyorum ki Türkiye ekonomik olarak tam da felç olmuştur, bataklık içerisine girmiştir ve bu ülkeyi bu bataklık içerisinden kurtaracak bir tek iktidar vardır O da milletin iktidarıdır.” dedi.

Konuşmasının devamında 14 Mayıs'ta Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 13 Cumhurbaşkanının millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu olacağını belirten Tüzün “Sayın genel başkanımızın Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte Türkiye'de kimse kaybetmeyecek. Çünkü Sayın Genel Başkanımız bugüne kadar uyguladığı tüm politikalarda birleştirici dili, birleştirici üslubu, birleştirici gücü ortaya koymuş ve hayata geçirmek için de sizlerden yetki istiyor. Şimdi biz de diyoruz ki; Saadet Partisi, Deva Partisi, Demokrat partimiz, Gelecek Partimiz, İYİ Partimiz ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bu ülkeyi ortak aklı egemen kılarak yönetmek istiyoruz ve yöneteceğimize de sizler de eminsiniz ve onun için de bugün burada bu kalabalığı topladınız. Osmanelimizin sorunu çok fazla, sıkıntıları çok fazla, bunların hepsini biliyoruz. Biz aday olduğumuzda onları sonradan öğrenmek için aday olmadık, biz sorunları çözmek için aday olduk. Çünkü biz bu kentte doğduk, bu kente yaşıyoruz, bu kentte yaşamımıza  devam edeceğiz.  Biz AKP'nin Bilecek milletvekili adayı gibi seçime 10 gün kala çantamızı alıp Ankara'dan Bilecik'e gelmedik. Bilecik'te otelde konaklamıyoruz, milletvekili olduktan sonra da çantamızı alıp Ankara'ya gidip bir daha Osmaneli'yi unutmayacağız.  Çünkü biz Osmaneliliyiz, bunu çok iyi biliyoruz.” dedi.

Vatandaşlardan Pazar günü sandığa gittiklerinde çok önemli bir süreci değerlendirerek sandığa gitmelerini isteyen Tüzün “Öncelikle pazar sabahı kalktığınızda yüzünüzü yıkadığınızda Bismillahirrahmanirrahim dediğinizde yapacağınız birinci iş öncelikle buzdolabınızın bir kapağını açın dolabın içine bakın ne var ne yok sonra gelin cebinizden cüzdanınızı çıkartın ve cüzdanınıza bir bakın ne var ne yok. Sonra elinizi vicdanınıza koyun ve bu Türkiye'nin geleceği için ona göre oy kullanın. Kullanacağınıza yürekten inanıyorum,  hiçbir şüphe duymuyorum” dedi. Köylülerin ve çiftçilerin ÖTV ve KDV ödemeden mazot alabileceğini, çiftçilere verilecek teşviklerin arttırılacağını söyleyen Tüzün konuşmasında son olarak “Biz bir savaşa değil bir seçime gidiyoruz. Ama söylemler, eylemler ve uygulamaların tam da bir savaş gibi yapıldığını anlatmaya çalışan bir iktidar var” diyerek geçtiğimiz hafta Erzurum’da yaşanan olaylara değindi. Milletvekili adayı Tüzün son olarak “biz kazandığımızda hiç kimse kaybetmeyecek 86 milyon Türkiye insanı kazanacak ve bunun kazanabilmesi için önümüzde bir şansımız var” diyerek “ Bu sandık her Cuma Osmaneli ilçemizde pazar kurulur gibi kurulmuyor. 5 yılda bir kuruluyor bu sandık, insan ömrüne baktığımızda 7 veya 8 defa milletvekili seçimlerinde oy kullanıyorsunuz. O nedenle bu seçimlerin bu kadar önemli olduğunu ve herkesin bu seçimlerde Öncelikle kendisi için sonra aileleri için sonra ülkesi için sonra da torunları için, torunlarının geleceği için oy kullanacağınızı bilmenizi istiyorum. Bugüne kadar A, B, C, D farklı siyasi partilere oy vermiş olabilirsiniz, buna saygı duyuyorum. Denemişsiniz, bir kez daha denemişsiniz, bir kez daha denemişsiniz. Artık kalfalık, ustalık, çıraklık her dönem bitmiştir. Ve bu iktidar nasıl Bursa Büyükşehir Belediye Başkanını, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarını kendi partilerinden seçtiği belediye başkanlarını,  ‘bunlarda metal yorgunluğu var, artık hizmet edemiyorlar’ diyerek o belediye başkanlarını nasıl istifa ettirmişlerse, biz şimdi istifa etsinler demiyoruz, hangi yöntemle geldilerse o yöntemle gitsinler istiyoruz. Çünkü bu iktidar yorulmuştur, bu iktidarda metal yorgunluğu vardır, bu iktidarın ülke insanına verebileceği hiçbir şey kalmamıştır” dedi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.