ŞERBETÇİOTU FİYATI BELİRLENDİ

Bilecik İL Tarım ve orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 2022 yılı için Şerbetçiotu alım fiyatı 28 tl olarak belirlendi. 

ŞERBETÇİOTU FİYATI BELİRLENDİ
01 Haziran 2022 Çarşamba 16:35

2022 YILI ŞERBETÇİOTU FİYATI BELİRLENDİ

Bilecik İL Tarım ve orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 2022 yılı için Şerbetçiotu alım fiyatı 28 tl olarak belirlendi. 


  Türkiye'de sadece Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde yetişen şerbetçi otunun kilogram başına alım fiyatı 28 lira olarak belirlendi.
Ülkemizde sadece Pazaryeri ilçesinde yetişen şerbetçiotu bitkisi ilaç sanayisinde, içecek sanayisinde, ekmek mayası ve alternatif tıp alanında kullanılmaktadır. 1967 yılından beri her yıl İl Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde düzenlenen Şerbetçiotu Teknik Komite toplantısı düzenlendi.
Pazaryeri’ne bağlı Küçükelmalı Tabiat Parkı’nda yapılan şerbetçi otu fiyat belirleme toplantısına Bilecik Vali Yardımcısı Yunus Fatih KADİROĞLU, Pazaryeri Kaymakamı Ferhat ALTAY, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye TEKİN, İl Müdürümüz Necmettin YOLDAŞ, İl Ziraat Odası Başkanı Ahmet SEVİNEN, ziraat mühendisleri ve üreticiler katıldı. 
Ziraat mühendislerinin hazırladığı maliyet araştırması raporunda, masraf üzerine yüzde 30 çiftçi karıyla beraber gider cetveli üzerinden başlayan pazarlıklarda, Anadolu Grubu yetkilileri, kilogram başına 28 lira verdi. 
Daha sonra 2022 yılı şerbetçi otu fiyatları, "brewers gold", "erciyes", "ege" ve "pazaryeri" cinslerinde 27 lira, "aroma" cinsinde ise 28 lira olarak belirlendi. 
Geçen yıl 60 kuruş olan makine ile toplama ücretinin ise alıcıların yapacağı gider maliyetinden sonra belirlenmesi kararlaştırıldı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.