ÇÖLYAK HASTALIĞINI ANLATTILAR

ÇÖLYAK HASTALIĞINI ANLATTILAR
10 Mayıs 2022 Salı 13:06

FARKINDALIK İÇİN ÇÖLYAK HASTALIĞINI ANLATTILAR

Bilecik’te, 9 Mayıs Dünya Çölyak Farkındalık Günü dolayısıyla Cumhuriyet meydanında etkinlik düzenlendi.

Çölyak hastası aileler ve çocukların bir araya geldiği etkinlikte çocuklar boyama yaptı, çölyak hastalığı hakkında bilgiler verildi.

Düzenlenen program hakkında bilgi veren Çölyaklı gönüllüsü işletme sahibi Yasemin Tüfek amaçlarının çölyak rahatsızlığını anlatmak ve bu yönde farkındalık oluşturmak amacında olduklarını belirterek, ‘’9 Mayıs Dünya Çölyaklılar Günü için bir araya geldik. Ailelerimizle bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulunuyoruz. Çocuklarımızı da etkinliklerimize dahil ederek, onlara da çölyakı anlattık. Çölyak ile ilgili farkındalık ve bilincin oluşmasını amaçlıyoruz. Bununla birlikte toplum yararına çölyaklı durumunda olanların daima yanında olmaya çalışıyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

ÇÖLYAK HASTALIĞI NEDİR

Çölyak hastalığı hakkında da bilgi veren Tüfek, ‘’Çölyak hastalığı kısaca insan vücudunun glutene tepkisi anlamına geliyor. Yani bağırsaklarımızın glutene tepki vermesi demek. Buğday, çavdar ve arpa ürünlerini kesinlikle kullanmamamız anlamına geliyor. Bu şekilde bir rahatsızlık anlamına geliyor. Erken tanı, erken tedaviye başlamak anlamına geliyor ve diyete uymakla birlikte hastalığın kökten çözümü değil bu yönde düzenli bir yaşam tarzı oluşturmak anlamını taşıyor.’’ İfadelerini kullandı.

Çocuklara yönelik renkli ve hareketli etkinliklerin düzenlendiği programda aile fertlerine bilgiler verildi, uymaları gereken kurallar anlatıldı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.