CHP'DEN MİLLETVEKİLİ TÜZÜN'E TARİHİ GÖREV

Depremin ilk anından itibaren CHP’li Belediyelerin bölge halkına yardımlarını ulaştırmalarını sağlamasının en doğru şekilde gerçekleşmesi için kurulan Yardım Koordinasyonunun başına CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün getirilmesinin ardından çalışmalar hız kesmeden başladı.

CHP'DEN MİLLETVEKİLİ TÜZÜN'E TARİHİ GÖREV
20 Şubat 2023 Pazartesi 12:48

CHP’DEN VEKİL TÜZÜN’E TARİHİ GÖREV

Depremin ilk anından itibaren CHP’li Belediyelerin bölge halkına yardımlarını ulaştırmalarını sağlamasının en doğru şekilde gerçekleşmesi için kurulan Yardım Koordinasyonunun başına CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün getirilmesinin ardından çalışmalar hız kesmeden başladı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili ve 13.5 milyon insanı etkileyen depremlerin ardından bölgeye destekler hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, depremin ilk anında kurduğu yardım koordinasyonunun başına Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ü görevlendirdi. CHP Genel Merkezinin depremin ilk anında oluşturduğu Yardım Koordinasyon Ekibinin başında bulunan Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ve Cumhuriyet Halk Partisinin her zaman bölge halkının yanında olacağını söyledi.

Geçmişte Bilecik Belediye Başkanı olarak görev yapan ve hali hazırda CHP Yerel Yönetimler Heyetinde illeri, ilçeleri ve beldeleri tek tek gezerek çalışmalar yürüten Tüzün yaptığı açıklamada; “ülkemizi derinden yaralayan Kahramanmaraş merkezli ve milyonlarca insanımızı etkileyen depremin ardından bölge halkına ulaşmak adına derhal çalışmalarımıza başladık. Genel Merkezimiz düzeyinde kurulan yardım koordinasyon ekibinin başına getirildim. İlk andan itibaren CHP’li Belediyelerimizle irtibata geçerek bölgede yaşanabilecek olumsuzları en alt seviyeye ulaştırmak adına çalışmalar yürüttük. Kriz anında devletimizin yapamadığı tüm yardımları yapmaya özen gösterdik. Başta Belediye Başkanlarımız ve vatandaşlarımıza göstermiş oldukları çabadan dolayı teşekkür ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bu kötü günleri hep birlikte atlatacağız” dedi.

Deprem bölgesine yapılan yardımlar hakkında da bilgiler veren CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün “depremin ilk anından itibaren oluşturduğumuz yardım kampanyasında 17 şubat tarihi itibariyle 199 Belediyemiz tarafından 6250 araç ve 16891 personel bölgeye gönderilmiştir.  Araçlar arasında tam teçhizatlı arama-kurtarma araçları, iş makinaları, transfer otobüsleri, itfaiye, sağlık ve eczane araçları ile insani yardım malzemeleri taşıyan araçlar bulunmaktadır. Gıda, kıyafet ve hijyen ürünleri başta olmak üzere insani yardım malzemesi taşıyan toplam 4250 tır/kamyon, 4 uçak, 6 gemi, 2 vapur ve 2 tren vagonu bölgeye gönderilmiştir. İnsani yardım malzemeleri arasında günlük; 475 bin öğün kapasiteli 95 mobil mutfak, 290 bin kapasiteli 58 ikram aracı, 125 bin ekmek 13 mobil fırın hizmeti verilmektedir. Ayrıca 2 milyon 491 battaniye, 178 bin 362 ısıtıcı/soba, 30 bin 705 çadır, 573 konteyner, 1123 mobil tuvalet/duş, 3 milyon 489 bin hijyen paketi, 1142 jeneratör de bulunmaktadır. Belediyelerimiz özellikle çadır ve ısınma desteklerine ağırlık vererek çalışmalarını sürdürecektir” dedi.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün son olarak “deprem bölgesine yardımlar hız kesmeden devam edecektir. Bu çerçevede vatandaşlarımıza göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyorum. Milletimizin başı sağolsun” dedi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Necla acik - 1 yıl önce
Gosterdiginz caba calismalardan dolayi size gonulden tesekkur ediyorum. Rabbim gucunuzu arttirsin