MİLLETVEKİLİ TÜZÜN'DEN ÖNEMLİ MESAJLAR

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP'nin 99'uncu kuruluş yıl dönümünde önemli mesajlar verdi.

MİLLETVEKİLİ TÜZÜN'DEN ÖNEMLİ MESAJLAR
10 Eylül 2022 Cumartesi 13:18

CUMHURİYET HALK PARTİSİ 99 YAŞINDA
CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN 99. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 99. Yıl dönümü kapsamında CHP Bilecik İl Örgütü tarafından program yapıldı.
Düzenlenen programda şehir merkezinde yürüyen katılımcılar daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek, saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşımızı okudular.
Atatürk anıtına CHP çelenginin konulduğu programa İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, belediye başkan yardımcıları, Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukcu ve ilçe ile belde parti başkanları, ve üyelerle çok sayıda vatandaş katıldı.
İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, burada yaptığı konuşmada  ‘’Cumhuriyet Halk Partisi’nin 99. yıl dönümü etkinliği dolayısıyla bir araya geldiklerini belirterek, şunları söyledi:
‘’Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘’Benim iki büyük eserim var.  Biri Türkiye Cumhuriyeti biri ise Cumhuriyet Halk Partisidir. Bizler de bu anlamlı sözü söyleyen büyük Ata’mızın manevi huzuruna geldik. Onun kurmuş olduğu bu esere sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti var olduğu sürece sonsuza kadar yaşatma kararlılığımızın göstergesi olarak celengimizi sunduk ve bugün burada tüm örgütlerimizin partililerimizin yoğun katılımını görüyorum. Bu nedenle katıldığınız için hepinize ama hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlarım her ne kadar bugün 99. yılında kutlasak da partimizin kökleri daha eskiye dayanır. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetine dayanır. Yani 4 Eylül 1919'da Sivas kongresine dayanır ve onun için bizim birinci kurultayımız Sivas Kongresi olarak kabul edilmiştir. Bu kongrede çok önemli kararlar alınır. O zaman kendini ülke adına düşünüyor gözüken bir takım insanlar, bir takım kanaat önderi konumundaki insanlar mandacılığı ve himayeyi savunuyorlardı. Ancak o kongrede çok net kararlar alındı, manda ve himaye kabul edilmez kararı alındı. Ya tam bağımsız Türkiye ya istiklal ya ölüm kararı alındı.’’ İfadelerini kullandı.
İl Başkanı Yaşar konuşmasının devamında Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşundan günümüze kadar gelinen süreçte yaşadığı zorluklar ile verilen emekler konusunda bilgiler verdi.

MİLLETVEKİLİ YAŞAR TÜZÜN:
‘’CUMHURİYET HALK PARTİSİ BİZE MİSYONUYLA EMANET EDİLEN ÖNEMLİ BİR DEĞERDİR’’

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ise konuşmasında ‘’Cumhuriyet Halk Partisi bizlere misyonuyla emanet edilen önemli bir değerdir’’ ifadelerini kullanarak, şunları kaydetti:
‘’Bugün 9 Eylül. 9 Eylül, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu ve laik demokratik Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı  İzmir ilimizin 100. Kurtuluş yıl dönümü. İzmir’de bugün tarihi bir anı bütün İzmirliler kendi içinde hissederken, bizler tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak aynı duygu ve aynı hissiyatı içimizde yaşıyoruz. Bugün İzmir’imizin kurtuluş yıldönümü. Güzide şehrimiz İzmir’in kurtuluş günü kutlu olsun. Bugün aynı zamanda 9 Eylül. 9 Eylül Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhuriyet Halk Fırkası adı altında kurulduğu gün. 99. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.  Birinci yüzyılı tamamlayacağımız 2023 yılında Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, millet ittifakı iktidarında çok daha görkemli çok daha coşkulu törenden de buluşmak umuduyla diyorum.  Cumhuriyet Halk Partisi tarihi misyonuyla bizlere emanet edilen kutsal bir değerdir. Bu değerde geçmişte hiç emeği olmayanlar bu değere geçmişte hiç katkı ve destek vermeyenler siyaseten belirli makamlara ve mevkilere gelmiş olabilirler, nüfus olarak makam ve mevki sahibi olmuş olabilirler. Cumhuriyet Halk Partisi'nin gerek yerel yönetimler düzeyinde gerekse genel merkez düzeyinde bu partinin kurumsal kimliğine zarar vermek isteyenleri Bilecik Cumhuriyet meydanında lanetliyorum. ‘’ dedi.


‘’BİZE BU EMANETİ SIRADAN İNSAN DEĞİL CUMHURİYET’İMİZ VE PARTİMİZİN KURUCUSU EMANET ETTİ’’

Konuşmasına; ‘’Bize bu emaneti sıradan insan değil Cumhuriyet’in ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk emanet etti’’ ifadelerini kullanan Milletvekili Tüzün, ‘’Bu kutsal değeri hepimizin koruması hepimizin daha yukarıya taşıması asli görevi olduğunu düşünüyorum. Değerli yol arkadaşlarım 30 Ağustos 2022 tarihinden bugüne kadar Bilecik’imiz ve Bozüyük ilçemizin kurtuluşunun 100 Yıl etkinliklerini gerçekleştirdik. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin neler yapabileceğini neleri yapması gerektiğini tam bir hafta boyunca halkı ile beraber gerçekleştirdi. O nedenle Bozüyük Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na, Bilecik Belediye Başkanımız Sayın Melek Mızrak Subaşı'na huzurlarınızda Cumhuriyet Halk Partisi ailem adına teşekkürlerimi sunuyorum.’’ Dedi.

‘’ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN İKTİDARDA, GENEL BAŞKANIMIZIN DA CUMHURBAŞKANI OLACAĞINA İNANAN BİR ÖRGÜT VAR’’

Konuşmasında ‘’Değerli yol arkadaşlarım işimiz bitmedi, sorumluluğumuz çok fazla’’ ifadelerini kullanan Milletvekili Tüzün, ‘’2. Yüzyılda Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının  tam da zamanına gelmiş bulunuyoruz. Bu zamanı en iyi şekilde değerlendirecek sizlersiniz, bizleriz ve hepimiziz. Bu yönüyle baktığımızda Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik ailesi gereğini yapmaktadır. Türkiye'nin birçok iline görevli gittiğimden dolayı tüm il örgütlerimiz, ilçe örgütlerimiz kadın ve gençlik kollarımız ilk defa bu dönem Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar olacağına Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olacağına inanan bir örgüt üyeleriyle karşı karşıyayız. Bu inancımızı tüm Türkiye'de sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz bundan kimsenin en ufak kuşkusu ve tereddütü olmasın.’’ Dedi.

‘’SOSYAL MEDYADA YAPILAN HAKSIZ ELEŞTİRİLERİ BU MEYDANDA KINIYORUM’’

Konuşmasında sosyal medyada yapılan haksız eleştirilere de yer veren Milletvekili Tüzün, ‘’Sosyal medyada yazılı basında Bilecik il örgütümüze, milletvekiline, belediye başkanlarına, genel başkanlarına  yapılan bu haksız eleştirileri bu meydandan kınıyorum ve onların Cumhuriyet Halk Partisi ruhuyla hiçbir irtibatının olmadığını ifade etmek istiyorum. Bu ruhu yaşayıp yaşatacak olan biziz inananlar bir arada olanlar geçmişten bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi'nin büyümesine katkı veren insanlar olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle önümüzdeki seçimlerin başta Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere millet ittifakının bileşenlerine hayırlı ve uğurlu olmasının temelini diyorum.  Yaşasın laik demokratik Cumhuriyet diyorum Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi diyorum ve Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti diyorum. Bize bu günleri bağışlayan ve partimizin ve Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 2. Genel Başkanımız İsmet İnönü’yü, 3. Genel Başkanımız Bülent Ecevit’i, saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum. Önümüzdeki yıl iktidar partisinin mensupları olarak bu meydanda buluşmak umuduyla hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum’’ ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Cumhuriyet Halk Partisi aile fotoğrafı çeken partililer ve üyeler, daha sonra Atatürk Parkı’ndaki vatandaşları ziyaret ederek, çay içtiler.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.