MİLLETVEKİLİ TÜZÜN, TARLADAN SESLENDİ

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Yenipazar ilçesinde tarlada elinde zarar gören ay çiçeklerini alarak bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini aktardı.

20 Temmuz 2022 Çarşamba 19:29

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketi sonrasında Yenipazar ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulundu. 

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, CHP Bilecik İl Genel Meclis Üyesi Zafer Kurnaz  Yenipazar ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundular. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ayçiçeği tarlasında yaptığı incelemede önemli açıklamalarda bulundu. 

Milletvekili Yaşar Tüzün şunları söyledi; "Bu gün Yenipazar ilçemizdeyiz. Geçtiğimiz hafta Gölpazarı ve Yenipazar ilçemizin köylerinde yaşanan doğal afeti, yerinde incelemeye geldik. Yenipazar ilçemizde bulunan toplam 40 bin dekarlık arazide bulunan Buğday, Arpa ve Ayçiçeği yaşanan dolu ve sel sonrasında yerle bir olmuştur. Doğal afet yüzde 10 durumundadır. Tarsim Sigortası olmadığı için köylülerimiz ve ilçede yaşanan vatandaşlarımız çok mağdur olmuşlardır. Bu nedenle Tarım Bakanlığımızın ve hükümetin mutlak suretle ama mutlak suretle bu bölgeyi afet kapsamına alması gerekiyor. Burada parti yetkililerimiz ile birlikte tespitlerde bulunuyoruz. Yapmış olduğumuz tespitleri ilgili Bakanlığa taşıyacağız. Vermiş olduğumuz soru önergesi mevcuttur. Ama bu yeterli değildir. Bu soru önergesinin hükümet tarafından Yenipazar ilçemizi afet kapsamına alınması gerekiyor" dedi. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.