MİLLETVEKİLİ YAĞCI'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

AK Parti Bilecik Milletvekili Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, adeta Bilecik'in kaderini değişitirecek projenin başlayacağının açıklamasını yaptı. Ayrıca Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, açıklamasında projeye destek veren Bilecik Belediye Başkanlığına da teşekkür etmesi dikkatlerden kaçmadı.

MİLLETVEKİLİ YAĞCI'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
05 Ocak 2021 Salı 10:27

Bilecik Milletvekili Selim Yağcı'nın açıklamasında gerçekleşecek proje ile adeta Bilecik'in bu zamana kadar ki tarih turizmi zirve yapması bekleniyor. Bilecik Belediye Başkanlığı ayrımından Şeyh Edebali Türbesine giden yolda bulunan 1 kilometrelik alanda bir çok sosyal tesis dükkan ve kend esteteği uygun satış yerleri dinlenme alanları kamelyalar yapılacak. 

Projenin tamamlanması ile Bilecik'in büyük bir gelişme imkanı bulması bekleniyor. 

Yılda nerede ise Milyonlarca insanın ziyaret ettiği Şeyh Edebali Türbesini ziyaretçi sayısının daha fazla olması ve Bilecik'in bir tarih turizm merkezi olması bekleniyor. 

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı yaptığı açıklamada şunları aktardı; "Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz başkanlığında; Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bilecik Belediye Başkanlığı ve Bilecik İl Özel İdaresinin ortaklığında; Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), “2020 Yılı Fizibilite Desteği Programı” kapsamında; Dirilişin, Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri Şeyh Edebali Diyarı Bilecik’imizin, İnanç Turizmi olarak önemli bir konuma sahip olan Şeyh Edebali Havzası ‘’Tarihi Edebali Havzası Rekreasyon Planı Fizibilitesi’’ Proje Desteği almaya hak kazandı. Proje ile Bilecik Belediye Başkanlığı ayrımından Şeyh Edebali Türbesi’ne kadar olan yaklaşık 1 km’lik alan; sivil mimari örneklerinin yeniden kent estetiğine kazandırılması, estetik yöresel satış ve dinlenme alanlarının oluşturulması, Orhangazi imarethanenin uygun alana taşınması, mimari kent estetiğinin dokuya uygun anıtsal çalışmalar, sokak aydınlatmaları, kamelyalar ve otopark alanlarını oluşturulmasına olanak sağlayacak.
Başta Kalkınma Bakanlığımız nezdinde, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) olmak üzere; Projenin hazırlanmasında ve koordinasyonunda emeği geçen Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz başkanlığında; Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bilecik Belediye Başkanlığı ve Bilecik İl Özel İdaremize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hep Birlikte Daha İyiye Daha Güzele." diye aktardı. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.