SEÇİM YASASINDA MİLLETVEKİLİ SELİM YAĞCI İMZASI

AK Parti'nin tecrübeli hukukçuları arasında yer alan Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, yeni seçim yasasında hukukçu kimliğini ortaya koydu.

SEÇİM YASASINDA MİLLETVEKİLİ SELİM YAĞCI İMZASI
16 Mart 2022 Çarşamba 14:11

Eski hakim olan Bilecik Milletvekili Selim Yağcı'nın yeni seçim yasasında büyük bir katkısı olduğu belirtiliyor. 

AK Parti'nin tecrübeli hukukçuları arasında yer alan Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, yeni seçim yasası çalışmalarında hukukçu kimliğini ortaya koydu. 

1. sınıf hakimlikten Bilecik'e hizmet etmek istifa ederek AK Parti'den Bilecik Belediye Başkanı seçilen daha sonra ise AK Parti'den Bilecik Milletvekili seçilen Selim Yağcı, yeni seçim yasası çalışmalarında hukukçu kimliğini ortaya koydu. 

Yeni seçim yasasının çalışmasını Ak Parti Bilecik Milletvekili ve AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı gönderdi. 

AK Parti'nin tecrübeli hukukçu vekillerinden Bilecik Milletvekili Selim Yağcı bir çalışma yaptı. Yağcı'nın yaptığı çalışma ilginç sonuçlar ortaya koydu. Yeni sistemin getirileri ve götürüleri partiler için değişiklik gösteriyor. 24 Haziran 2018 seçimlerinde partilerin aldıkları oy oranlarına göre yapılan hesaplamalar sonucu, 17 ilde 17 milletvekilliği parti değiştiriyor. Mevcut durumda CHP 11, İP 5, AK Parti 1 milletvekili kaybediyor.

Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ile MHP'nin aylardır üzerinde titizlikle çalıştığı yeni seçim yasası, Hayati Yazıcı ve Feti Yıldız tarafından açıklandı. 


 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.