TÜZÜN, CHP, KURTARICI İRADE OLARAK SÖZ SAHİBİ OLACAKTIR

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, TBB'nin uygulamaları ve Belediye Alacaklarının taksitlendirilmesi konusunda TBMM'de konuşma yaptı.

TÜZÜN, CHP, KURTARICI İRADE OLARAK SÖZ SAHİBİ OLACAKTIR
02 Nisan 2022 Cumartesi 10:58

Türkiye Belediyeler Birliğinin uygulamaları ve Belediye alacaklarının taksitlendirilmesi konusunda TBMM'de konuşma yapan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, "31 Mart 2019 tarihinde yani bundan 3 yıl önce yerel yönetim seçimi gerçekleştirdik. Bu seçimlerde Türkiye nüfusunun yüzde 65'inci Millet İttifakının adayları Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları göreve gelmişlerdir ve seçimi kazanmışlardır. Türkiye'nin yüzde 65 nüfusunu yöneten CHP'li Belediye Başkanları başta Sayın Cumuhbaşkanın eski bir Belediye Başkanı olması sebebiyle Belediyelerin sorunlarını hak hukuk içerisinde çözümünü bekler iken malesef, özellikle CHP'li Belediyeler haksız ve hukuksuz bir çok uygulama ile karşı karşıya kalmışlardır. CHP'li Belediyeler Türkiye Belediyeler Birliğinin bütçesinin yüzde 55'ini oluşturmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yardımlarından vazgeçtik. Kültür ve Turizm Bakanlığının yardımlarından vaz geçtik. Cumhurbaşkanlığı ödeneğinden vaz geçtik. En azından Türkiye Belediyeler Birliğine Belediyelerin ortak olduğu, İller Bankasından gelen her ay binde 2'si kesilen Belediyeler Birliği bütçesini yüzde 55'lik kısmını CHP'li Belediyeler ödemektedir. Ancak yüzde 55'ilik kısmı CHP'li Belediye Başkanlarının olmasına rağmen bunun yüzde 5'lik kısmı dahi aktarılmamaktadır. Birliğin encümen üyeleri olduğu için söylüyorum. Ankara Yenimahalle Belediyemiz ve Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanımız birliğin encümen kurulu üyeleridir. bu zamana kadar 2’şer Milyon Türk Lirası kesilmiştir fakat bu iki Belediye 2012 yılından itibaren 2 TL bile alamamıştır” dedi.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün konuşmasına şöyle devam etti; "Biz hakkı hukuku adaleti CHP'li Belediyeler için istediğimiz kadar AK Partili Belediyeler için de istiyoruz. Türkiye Belediyeler Birliğinin başkanı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Son bir yılda onlarca araç kendisine tahsis edilirken, AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediyesine bir tek iğne dahi tahsis edilmemiştir. Biz bu sorunların önüne geçilmesi için İçişleri komisyonu üyelir olarak, iç tüzüğün 26'incı maddesi gereğince içişleri komisyonun toplanmasını yeteri sayıda imza ile talep ettik. Fakat bizim müracaatımız reddedildi. Ortada bir haksızlık bir hukuksuzluk varsa, mutlaka bunun kontrol edilmesi gerekir dedik. Ancak hiç bir kimse bir adım atılmadı" dedi. 

Milletvekili Yaşar Tüzün son olarak şunları söyledi; "Şimdi yapılacak ilk seçimde, Millet ittifakının iktidarında, CHP bundan tam 100 yıl önce nasıl kurucu irade olarak söz sahibi olmuş ise, yapılacak ilk seçimde CHP kurtacı irade olarak söz sahibi olacaktır" dedi. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.