TÜZÜN; HALKIN İKTİDARININ TEMELİ ATILACAKTIR

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 23 Mart ve 1 Nisan 1921 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Anadolu’nun düşman işgaline karşı önemli bir savunmanın gerçekleştirildiği 2. İnönü Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

TÜZÜN; HALKIN İKTİDARININ TEMELİ ATILACAKTIR
31 Mart 2023 Cuma 11:48

TÜZÜN; TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN TEMELİ METRİSTEPE’DE ATILDI, HALKIN İKTİDARININ TEMELİ DE METRİSTEPE’DE ATILACAKTIR.


Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 23 Mart ve 1 Nisan 1921 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Anadolu’nun düşman işgaline karşı önemli bir savunmanın gerçekleştirildiği 2. İnönü Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Mesajında; ‘’Cumhuriyet’imizi kazanmamızda önemli mihenk taşlarından birisi olan ve milli iradenin ortaya konulduğu aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk zaferi olan İnönü Zaferlerinin 102’inci yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu zaferde canlarını veren kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Birinci İnönü Muharebesi'nden kazanç sağlayamayan ve Türk kuvvetlerinin güçlenmesine imkân vermeden imhasını sağlamak; Eskişehir ve Afyon stratejik bölgesini ele geçirmek, Sevr Antlaşması hükümlerini zorla Millî Hükümete kabul ettirmek maksadıyla  gerçekleştirilen saldırıda işgalciler amaçlarına ulaşamamışlardır. Türk’ün gücü karşısında mağlubiyeti alan Yunanların bu hezimeti Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa tarafından 1 Nisan 1921'de TBMM Başkanı Mustafa Kemal Paşa'ya telgrafla duyurulur. "Düşman, binlerce ölüsüyle doldurduğu savaş meydanını silahlarımıza bırakmıştır" diye çekilen telgrafa Mustafa Kemal Paşa cevaben "Siz orada yalnız düşmanı değil milletin makus talihini de yendiniz. İstila altındaki topraklarımızla beraber bütün vatan, bugün en ücra köşelerine kadar zaferinizi kutluyor" diye cevap vermiştir. İşte bu anlamda bizlere düşen görev, Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi şartlarda bu zaferleri elde ettiğini hepimizin çok iyi bilmesi gerekmektedir. Bunu bilmekle birlikte bunu gelecek kuşaklara da en iyi şekilde aktarmamız lazımdır. Eğer bunu başaramazsak, yeni nesillere aktaramazsak işte o zaman Sevr, her zaman olduğu gibi gündemden hiç düşmeyecek ve açıkça dayatılacaktır. Şunu kararlılıkla haykırıyoruz ki bizler yaşamımızın son anına kadar bu zaferleri anlatmaya, gelecek kuşaklara aktarmaya ve bu vatan ile birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin yılmaz bekçileri olmaya devam edeceğiz ‘’ ifadelerini kullandı.


Etiketler; #BOZÜYÜK

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.