TÜZÜN: ‘’YARDIMLARLA MAĞDURİYETLERİ EN AZA İNDİRMEYE ÇALIŞTIK’’

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de konuşmasında depreme müdahale ve sonrasında yapılan yanlışlıklar ve eksiklikler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek istediğini ifade etti.

TÜZÜN:  ‘’YARDIMLARLA MAĞDURİYETLERİ EN AZA İNDİRMEYE ÇALIŞTIK’’
28 Şubat 2023 Salı 12:34

MİLLETVEKİLİ YAŞAR TÜZÜN:

‘’YAPILAN YARDIMLARLA MAĞDURİYETLERİ EN AZA İNDİRMEYE ÇALIŞTIK’’

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de konuşmasında depreme müdahale ve sonrasında yapılan yanlışlıklar ve eksiklikler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek istediğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından bölge halkına yardımların en hızlı ve güvenli şekilde ulaşmasını sağlamak amacıyla Yardım Koordinasyon Başkanı olarak seçilen Milletvekili Yaşar Tüzün de hem Cumhuriyet Halk Partili belediyeler hem de genel merkez koordinasyonunda yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi.

Yapılan yardımlarla mağduriyetleri en aza indirmeye çalıştıklarını kaydeden  Milletvekili Tüzün, ‘’218 belediyemiz tarafından 8 bin 063 araç ve 23 bin 064 personel bölgeye sevk edilmiştir. Araçlar arasında tam teçhizatlı arama kurtarma araçları, iş makinaları, transfer otobüsleri, itfaiye, sağlık ve cenaze araçları ile insani yardım malzemelerini taşıyan araçlar bölgeye gönderildi. Bunun dışında toplamda 6 bin 436 TIR, 4 uçak, 6 gemi, 2 vapur ve 2 tren vagonu afet bölgesine gönderildi. Ayrıca günlük 710 bin öğün kapasiteli 142 mobil mutfak, 760 bin kapasiteli 153 ikram aracı, 140 bin ekmek kapasiteli 6 mobil fırın bölgede hizmet yaptı. Bununla birlikte 2 milyon 859 bin battaniye, 248 bin 752 ısıtıcı ve soba, 36 bin 715 çadır, 955 konteyner, bin 594 mobil tuvalet ve duş, 4 milyon 131 bin hijyen paketi ve 2 bin 25 adet de jeneratör deprem bölgesine gönderildi.’’ Dedi.

Milletvekili Tüzün yapılan yardımlarda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve milletimize baş sağlığı dileğini ifade etti.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.