ERTUĞRUL GAZİ CAMİİNDE İLK CUMA NAMAZI

Söğüt Ertuğrulgazi Türbesi yerleşkesinde inşaatı biten Ertuğrulgazi Camii, ilk Cuma namazı ile ibadet etmek isteyen vatandaşlara kapılarını açtı.

ERTUĞRUL GAZİ CAMİİNDE İLK CUMA NAMAZI
09 Eylül 2022 Cuma 19:49

Ertuğrulgazi Camiinde İlk Cuma Namazı
Söğüt Ertuğrulgazi Türbesi yerleşkesinde inşaatı biten Ertuğrulgazi Camii, ilk Cuma namazı ile ibadet etmek isteyen vatandaşlara kapılarını açtı.
Bilecik Söğüt İlçesi Ertuğrul Gazi Türbesi yerleşkesinde 2020 yılında temeli atılan Ertuğrulgazi Camii ve Darulkurrası inşaatında sona gelindi. Pazar günü 741. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerinde açılışı gerçekleştirilecek olan Ertuğrulgazi Camiinde İlk Cuma namazı kılındı.


Cuma Namazına Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.


Namaz öncesi vatandaşlara sohbet eden İl Müftüsü Ali Erhun, Ertuğrulgazi Camii ve Darulkurrasının yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
Müftü Erhun konuşmasında “Dünyanın dört bir yanından insanlar gelecekler ve burada abdest alacaklar, namaz kılacaklar ve ibadetlerle burayı şenlendirecekler. Allah nasip ederse Darullkurrayı da bir hafızlık kursu olarak ikame edip hazırladık. İnşallah kursumuzda 24 saat Kur’an ı Kerim okunduğunda hem beldemize hem de Ertuğrulgazi dedemize güzel bir hizmet yapmış olacağız. Onları sevindirmiş olacağız ve onlara layık bir torun olduğumuzu kanıtlayacağız. Camimizin yapımında emeği geçen başta Bilecik Valiliğine, Söğüt Ertuğrulgazi Birliğine ve katkı sunan tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Rabbim, milletimizin her türlü ihtiyacını karşılayan devletimize zeval vermesin” dedi


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.