ERTUĞRUL GAZİ’Yİ ANMA VE YÖRÜK ŞENLİKLERİ BAŞLADI

Bu yıl 741’incisi düzenlenen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri Vali Dr. Kemal Kızılkaya ve il protokolünün katılımıyla Söğüt’te başladı.

ERTUĞRUL GAZİ’Yİ ANMA VE YÖRÜK ŞENLİKLERİ BAŞLADI
10 Eylül 2022 Cumartesi 13:43

Şenlikler için Söğüt’e gelen Vali Kızılkaya, ilk olarak Yörük ve Türkmen temsilcilerini ve Alpleri selamlayarak Ertuğrul Gazi Türbesi’ne geçti. Burada Ertuğrul Gazi’nin ruhuna okunan dualarla Söğüt Şenlikleri başladı.

Ardından Vali Kızılkaya Türk Büyükleri Anıtına çelenk sundu. Burada yaptığı konuşmada, Kayı Boyu’nun 400 çadırla Söğüt’te başlayan var olma mücadelesinin, Türk Büyüklerinden aldığı manevi güçle Üç kıtaya yayıldığını ve aşiretlikten dünyaya hükmeden bir cihan devletliğine erdiğini vurgulayan Vali Kızılkaya; “Böylesine büyük bir medeniyetin torunları olmak bizler için gurur sebebidir. Günümüzde hala bizlere ve tüm Türk dünyasına ilham olan Kayı’nın töresi, Edebali’nin öğretileri ve Atamız Ertuğrul Gazi’nin yiğitliği yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

741 yıldır aralıksız kutladığımız Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’mizle Kayı’nın Beyi Ertuğrul Gazi nezdinde tüm Türk Büyüklerimize olan saygımızı hep birlikte sunuyoruz.

Bu yıl kutlayacak olduğumuz şenliklerimizi Söğüt’te ve Osmaneli’de kurulmak üzere Bilecik’imize kazandırdığımız üç yeni fabrikanın temel atma törenleriyle ve yine Ertuğrul Gazi Türbemizin yerleşkesine kazandırdığımız Ertuğrul Gazi Camii, Darulkurrası, 1500 araçlık otoparkı ve çevre düzenlemesiyle taçlandırmayı Rabbimiz bizlere nasip etti. İnşallah daha nicelerini de gelecek senelerde hizmete açmayı nasip eder.

Yüz yıllardır devam eden bu kıymetli geleneği ecdadımız gibi bizlere de sürdürmeyi nasip ettiği için Yüce Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Burada bizlere düşen en önemli görev ise gelecek kuşaklara bu kültürü aktarmak ve yaşatılmasını sağlamaktır.” Dedi.

Halk oyunları gösterilerinin sergilendiği programın ardından Vali Kızılkaya, Yörük ve Türkmen temsilcileri tarafından kurulan çadırları gezerek vatandaşlarla selamlaştı.

Programa Vali Dr. Kemal Kızılkaya’nın yanı sıra Milletvekili Selim Yağcı, İl Jandarma Komutanı Albay Muzaffer Sandal, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever,  İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Seda Bayrakçı, AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım, Bilecik Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Gürses ve Hüseyin Yıldız, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.