BİLECİK’TE HAREKETLİ GÜNLER

Bilecik Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Hareketlilik Haftası kapsamında birçok aktivite gerçekleştirildi.

BİLECİK’TE HAREKETLİ GÜNLER
24 Eylül 2021 Cuma 16:45

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI BİLECİK’TE HAREKETLİ GEÇTİ

Bilecik Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Hareketlilik Haftası kapsamında birçok aktivite gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi Proje Geliştirme ve Eğitim Birimi koordinasyonunda; Kent Konseyi ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği işbirliğinde düzenlenen programda, çocuklara bisikletle ilgili eğitimler verildi, iki kişilik tandem bisiklete binildi, yürüyüş yapıldı ve trafiğe kapatılan caddede oyunlar oynandı.

Sürdürülebilir ulaşım, sağlıklı ve güvenli hareketlilik sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen çocuklar, Bilecik Belediyesi çalışanları ve vatandaşlar, haftanın önemini anlatan aktivitelere katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı da etkinliğe katılarak, çocuklar ve katılımcılarla fotoğraf çektirdi.

Aynı zamanda Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü kapsamında Cumhuriyet Caddesi’nin trafiğe kapatıldığı etkinlik kapsamında Bilecik Belediyesi Bisikletli Zabıta memurları, caddede bisiklet sürdü, vatandaşlarla birlikte yürüyüş yaptı. Etkinlik kapsamında çocuklar ve Bilecik Belediyesi görevlileri voleybol ve sek sek oyunu oynadı.

‘’AMACIMIZ BİSİKLET KULLANIMINI ARTIRMAK HAREKETLİ YAŞAMA DİKKAT ÇEKMEKTİR’’

Bilecik Belediyesi Bisiklet Antrenörü Hakan Yavuz gerçekleştirilen etkinlik hakkında yaptığı açıklamada Bilecik Belediyesi, Kent Konseyi ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği işbirliğinde güzel ve faydalı bir aktivite yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

‘’Her yıl olduğu gibi bu yıl da Bilecik Belediyesi olarak Avrupa Hareketlilik Haftasını çeşitli etkinliklerle kutladık. Program kapsamında Cumhuriyet Meydanında bir araya geldik. Çocuklara bisiklet kullanımı ve uyulması gereken konular hakkında bilgiler verdik. Daha sonra iki kişilik tandem bisikletlere bindik, Cumhuriyet Caddesini trafiğe kapatarak, voleybol ve sek sek oyunları oynadık. Bilecik Belediyesi çalışanları, Bisikletli Zabıta ekipleri, Kent Konseyi çalışanları  ve vatandaşlar etkinliğe katılarak, güzel bir tablo oluşturdu. Amacımız bisikletin kullanımını artırmak, hareketli yaşama dikkat çekmektir.  Böylece hem çevremizi korumuş oluruz hem de sağlıklı bir vücuda kavuşmuş oluruz’’ ifadelerini kullandı.

Çocuklar, etkinliğe katıldıkları için mutlu olduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.