BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ

Yıllar önce Bilecik'te siyasilerin vatandaşa söylediği bir vaad idi. Toplantılar ve konferanslar yapıldı. Dernekler kuruldu. Bilecik'in üniversite hayali vardı. Bu gün Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 15 yaşında.

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
07 Haziran 2022 Salı 09:56

Bilecik'e Üniversitenin kurulması çok kolay olmadı. Bilecik Üniverversiyeti çok istedi.

Yıllar önce Bilecik'te siyasilerin vatandaşa söylediği bir vaad idi. Toplantılar ve konferanslar yapıldı. Dernekler kuruldu. Bilecik'in üniversite hayali vardı. 

Yıllar önce Bilecik'te sadece Dumlupınar Üniversitesinin bir fakültesi ve Anadolu Üniversitenin ise Yüksek Okulu bulunuyordu. O zamanlar Bilecik'in en önemli gündem maddesi Bilecik'e üniversite kurulması idi. Bu gün Bilecik Şeyh Edebali üniversitesi kuruldu ve üzerinden 15 yıl geçti. 

29 Mayıs 2007 tarih ve 26536 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5662 sayılı kanunla kurulan Üniversitemize Prof. Dr. Azmi ÖZCAN’ın Aralık 2007’de Rektör olarak atanması ile eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Bilecik Şeyh edebali Üniversitenin kurucu Rektörü olan Bilecik'in Azmi Hocası ve iki dönem rektörlük yaptı. Bilecik ile çok uyumlu ve sevdiği bir insan idi. 

27 Nisan 2012 tarih ve 28276 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren kanunla Bilecik Üniversitesi adı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi olarak değişmiştir.

T.C. Anayasası'nın 130. maddesi ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Prof. Dr. İbrahim TAŞ, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğüne atanmıştır. 

Görev süresi dolan Prof. Dr. İbrahim TAŞ'ın yerine 4 Mart 2020 tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 2020/91 sayılı kararla Üniversitemize Rektör olarak Prof. Dr. Şükrü Beydemir atanmış ve 5 Mart günü gerçekleşen devir teslim töreniyle görevine başlamıştır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.