BAŞKAN OCAK'TAN GÖZ KAMAŞTIRAN DÜZENLEME

Vezirhan Belediye Başkan Hüseyin Ocak tarafından yapılan Beldede bulunan Köprülü Mehmet Paşa Camisi etrafındaki düzenlemenin videosu izleyenlerin adeta gözlerini kamaştırıyor.

18 Temmuz 2022 Pazartesi 17:17

Vezirhan Belediye Başkan Hüseyin Ocak tarafından yapılan Beldede bulunan Köprülü Mehmet Paşa Camisi etrafındaki düzenlemenin videosu izleyenlerin adeta gözlerini kamaştırıyor.

Köprülü Mehmet Paşa Camisi etrafındaki aydınlatma çevre düzenlemesi ve kaldırım döşemesi ile çalışmalar vatandaşların büyük beğenisini topluyor. Yapılan çevre düzenlemesi ile vatandaşların bir arada oturabilecekleri bir çok alan oluşurken daha yeşil ortam olması da büyük takdir topluyor. 

Vezirhan Belediye Başkanı Hüseyin Ocak yaptığı kısa açıklamada şunları aktardı; "Ecdat yadigârı beldemizin mührü “KÖPRÜLÜ MEHMET PAŞA CAMİSİ” restorasyon, çevre düzenlemesi ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız tamamlanmıştır. Hayırlı Olsun. #HareketeDevamSevdamızVEZİRHAN" diye aktardı. 

KÖPRÜLÜ MEHMETPAŞA CAMİSİ

Bilecik'in Vezirhan Beledesinde yer alan ve 1665 yılında Köprülü Mehmet Paşa tarafından yaptırılan tarihi cami, Bilecik-Sakarya karayolu üzerinde Vezirhan Beldesi'nde, Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı yakınındadır. Dikdörtgen planlı, duvarları kesme taştandır. Bilecik, Vezirhan’da olan bu camiyi Köprülü Mehmet Paşa 1665’de yaptırmıştır. Mimar Sinan eseri olduğu ileri sürülen cami için bu iddiayı kesinleştirecek bir belgeye rastlanmamıştır.Cami dikdörtgen planlı olup, 17.30 X 18.60 metre ölçüsünde, kesme taştan yapılmıştır. Üzeri kırma çatı ile örtülüdür. Kuzey kenarında birbirlerine yuvarlak kemerlerle bağlı altı sütunlu beş bölümlü bir son cemaat yeri bulunmaktadır. Son cemaat yeri ile ibadet mekanı kırma bir çatı ile örtülmüştür. İbadet mekanı sonraki devirlerde yapılmış ahşap bir tavanla örtülmüştür. İbadet mekanı yan duvarlarda ikişer, mihrap duvarında iki sıra halinde yuvarlak kemerli pencerelerle aydınlatılmıştır. Mihrabı basit olmasına rağmen rozetler, stalaktitlerle süslü minberinin sanat tarihi yönünden güzel bir görünüm vardır. Kuzeybatı köşesindeki kesme taştan minaresi 1965 yılında yenilenmiştir.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.