15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bilecik Şehitliğinde tören düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
15 Temmuz 2020 Çarşamba 19:17

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bilecik Şehitliğinde tören düzenlendi.
 
İlk olarak Bilecik Şehitliğinde başlayan törende Vali Bilal Şentürk, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya ve Belediye Başkan Vekili Semih Tuzak şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. 
 
Saygı duruşu, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı tören mangası tarafından saygı atışının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.  İl Müftüsü Ali Erhun'un dua ettirmesiyle devam eden törende Vali Şentürk, şehitlik defterini imzaladı. 
 
Vali Şentürk, şehitlik defterine, Aliya İzzetbegoviç'in ''Bizi toprağa gömdüler fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı'' sözleriyle başlayan yazısında şunları ifade etti:
 
''Aziz şehitlerimiz, bugün ebed-i müddet devletimizi parçalamaya çalışan hainlerin heveslerinin kursaklarında kaldığı ''15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü''müzün 4'üncü yıldönümü. Hain emelleriyle içimize sızan hainler, dört yıl önce bugün kardeşlerimizin canlarına kıyarak şühedalar makamına yükselmelerine sebep oldular. Yanı başınıza komşu olarak gönderdiğimiz Ömer Halisdemir kardeşimiz başta olmak üzere vatanı için çan veren şehit kardeşlerimiz bize yüzyıl öncesinde olduğu gibi aziz bir vatan bıraktılar. Kanlarınızla sulanan bu topraklar bize canımızla, şerefimizle kıyamete kadar var olacağımız mübarek vatan oldu. Tarihin her cağında binlerce şehitle, neslini asımın nesli olarak ayakta tutan biz aziz şehitlerimizin gösterdiği fedakarlıkları hiçbir zaman unutmayacağımız. Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun.'' 
 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle tüm camilerde mevlit okutularak, dua edildi. Orhangazi Camisindeki mevlit programına katılan Vali Şentürk ve beraberindekiler daha sonra Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti.
 
Eşi Münevver Şentürk ile birlikte şehit Murat Faal'in Ertuğrul Gazi Mahallesinde yaşayan ailesini ziyaret eden Vali Şentürk, devletin her zaman şehit yakınlarının yanında olduğunu ifade etti.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.