BAŞKAN ŞAHİN, 730 GÜN DEĞERLENDİRMESİ

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, 2 yıl önce bugün, 31 Mart 2019’da, tam bu saatlerde seçim sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Daha gece çökmeden Bilecik’te başkanımız Semih Şahin’in seçildiği netleşti. Güzel Belediyecilik günlerinin müjdesini böyle aldık. Hızla çalışmaya koyulduk. O günden beri 730 gün geçti.

BAŞKAN ŞAHİN, 730 GÜN DEĞERLENDİRMESİ
31 Mart 2021 Çarşamba 19:23

BİLECİK'TE GÜZEL BELEDİYECİLİĞİN 730 GÜNÜNÜ SELAMLIYORUM


2 yıl önce bugün, 31 Mart 2019’da, tam bu saatlerde seçim sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Daha gece çökmeden Bilecik’te başkanımız Semih Şahin’in seçildiği netleşti. Güzel Belediyecilik günlerinin müjdesini böyle aldık. Hızla çalışmaya koyulduk. O günden beri 730 gün geçti.


730 güne kilometrelerce altyapı ve üstyapı çalışması, on binlerce bitki üretimi, dekarlarca park alanı düzenlemesi, yüzbinlerce salgına karşı dezenfektan, maske vb. koruma ve hijyen malzemesi dağıtımı, yüzlerce kültürel etkinlik, milyonlarca sözcük sığdırdık. 


730 günde, şehrimizi şeffaflık, hesap verebilirlik, katılımcılık, profesyonellik, kaliteli hizmet ve kaliteli mekânsal üretimlerle tanıştırdık, yeni yollar açtık, eski cadde ve sokaklarımıza şehrimizin ve ülkemizin önemli insanlarına vefamızı gösteren yeni tabelalar astık, memleketimize görkemli kutlamaları, fener alaylarını, zengin içerikli Ramazan eğlencelerini yeniden getirdik. 
730 günde, kadınların önünü açtık, üretime katılmalarını destekledik, spora ve sağlıklı bir hayat için harekete önem verdik. Doğaya ve Dünya’ya sahip çıktık. Verimli kullanılamayan bir çok mekânı hizmete açıp, mevcut mekânlarımızın verimini artırdık.
730 günde 5 yeni müdürlük kurup, hizmet kapasitemizi kat be kat artırdık. Her mahalleye bir kreş, kaliteli parklar, şehrin merkezinde nefes alan alanlar için hızlı ve sonuç alıcı adımlar attık. Binlerce öğün yemek, tonlarca kömür, yüzlerce kilo yakın et ve sebze dağıttık.
Bu 730 güne, 8500 yaşındaki ilk Bilecikli’nin iskeletinin bulunmasından, Sevr’i paçavraya çeviren sürecin ilk adımının atıldığı 5 Aralık Bilecik Mülakatı’nın 100’üncü yılı onuruna bir belgesel yapılıp, bir kitap yazılmasına ve bir pul bastırılmasına, tarihi binamızın lâyık olduğu minyatürlerin İznik çinileri üzerinde duvarlarımızla buluşmasına kadar pek çok şey sığdırdık. 
Bu 730 günün ikinci yarısında salgına karşı mücadeleyi en önde göğüsledik. Salgının tetiklediği ekonomik zorluklara karşı halkımıza, çocuklarımıza, esnafımıza, yoksulumuza destek verdik.
Bu 730 günde yaptıklarımız daha başlangıç. Önümüzde binlerce hizmet kalemi, onbinlerce hemşehrimizin yüzünde gülümseme yaratmak, binlerce çocuğumuzun geleceğinin şehrini inşa etmek var. Önümüzde engelsiz bir şehrin kurulması, kadın mücadelesi, çocuk neşesi, esnaf dayanışması ve yaşlı gülümsemesi için koşa koşa çalışmak var. Önümüzde Güzel Belediyecilik için halkımızla birlikte yürüyeceğimiz 1095 gün var. 
Önümüzde güzellik, neşe ve umut var. 
Semih Şahin,
Bilecik Belediye Başkanı


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.