GÜNDEM KAYI ANITININ ÇALIŞMA NEDENİYLE KALDIRILMASI

Bilecik Belediyesi yıllardır Şeyh Edebali ve Kültür Kongre Merkezi civarında oluşan su basmalarını engellemek amacıyla yaptığı çalışma nedeniyle Kayı Anıtının bir sürelik kaldırılmasına kamu oyunda tepki oluştu. Belediye tarafından Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinin önünde bulunan Kayı Anıtı'nın çalışmalar nedeniyle kaldırılması konusunda açıklama yaptı.

GÜNDEM KAYI ANITININ ÇALIŞMA NEDENİYLE KALDIRILMASI
12 Temmuz 2020 Pazar 15:10

Belediyemiz tarafından Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi önünde devam eden çalışmalara ilişkin vatandaşlarımız ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yazılı açıklama yapıldı.


Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bilecik Belediyesi tarafından sürdürülen yağmur suyu altyapı çalışmalarının sorunsuz bir şekilde devam ettiği ve çalışmalar kapsamında Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi önünde bulunan Kayı Boyu anıtının kaldırılması gerekliliği konusunda şu bilgilere yer verildi:
 
‘’Belediye Başkanlığımız tarafından Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi karşısı ile önündeki çalışmalar kapsamında 2200 çapında yatay delgi yapılmaktadır. Park 2 Sokak ile karşısında yer alan Kültür Kongre Merkezi önünde 70 metre uzunluğunda çalışma yapılmaktadır. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün, yüzeyde açık kazı çalışmasına izin vermemesi nedeniyle Park 2 Sokak ile karşısında yer alan kongre merkezi önüne derinliği 10 metre olacak bir çalışma gerçekleştirilmektedir. Çalışmalar kapsamında 8 metre eninde ve 8 metre uzunluğu olmak üzere geniş bir çalışma alanı gerekmektedir. Belirtilen alana ilişkin olarak, kültür ve kongre merkezi temeline zarar vermemek, karşıda yer alan yol güzergahını kapatmama adına ve yapılan hesaplamalara dayanarak, çalışmanın tam merkezinde yer alan Kayı Boyu anıtının kaldırılması uygun görülmüştür. 2 kademede gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında daha önce Park 2 Sokak’ta yaşanan heyelanın tekrar meydana gelmemesi için daha detaylı bir çalışma gerçekleştirilecektir. Belediye Başkanlığı olarak vatandaşlarımızı çalışmalarımız hakkında bilgi vermeyi sürdüreceğiz’’ denildi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.