VALİ ŞENTÜRK, PELİTÖZÜ GÖLETİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Bilal Şentürk, şehir merkezine 7 kilometre mesafede bulunan, piknikçilerin ve doğaseverlerin uğrak yeri olan Pelitözü Gölparkta alan incelemesinde bulundu. 

VALİ ŞENTÜRK, PELİTÖZÜ GÖLETİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
23 Nisan 2021 Cuma 12:03

 
660 metre rakımda 213 hektar alana sahip olan Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 1980'li yıllarda sulama amaçlı oluşturulan gölet, zengin bitki çeşitliliği ve çam ağaçlarıyla dikkati çekiyor. 
 
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Seda Bayrakçı ve birim müdürleri, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz ve üyeleri ile birlikte Gölpark'ta yapılacak projeleri ve çalışmaları yerinde inceleyen Vali Şentürk, açıklamalarda bulundu.  
 
Pelitözü Göletinin İl Özel İdaresi tarafından sulama amaçlı yapıldığını daha sonra park ve mesire alanı haline geldiğini anımsatan Vali Şentürk, ''Etkin hizmet verebileceği düşüncesiyle belediyeye kirasız bir şekilde tahsis edildi. Fakat amacın dışında farklı amaçlarla kullanım amacı ortaya çıkınca İl Özel İdare olarak amacına uygun kullanılmasının doğru olacağını değerlendirip itiraz ettik. Amaç dışı birkaç yapılaşmaya gidilince de doğal olarak hukuki hakkımızı kullandık. Yetki ve sorumluluğumuzu da kullanarak bu duruma engel olduk. Hiçbir zaman kurumlar arası çekişmeyi, tartışmayı amaçlayan bir şey değildir, olamaz da zaten. Esas olan kamu hizmetinin en üst seviyede verilmesidir. Kurumsal olarak her kurumun kendi yararına kullanması kanuni görevidir. O kurumların başında bulunan insanlar da onu sağlamak zorundadır. Bizler de İl Özel İdarenin tapulu mülkü olan bu alanda park ve mesire alanı olarak kullanılabilecek donanımlar var. Bu alanların kirası da belediyeye gidiyordu. Tahsis o şekilde yapılmıştı. Şimdi biz İl Özel İdare olarak devraldık.'' diye konuştu.  
 
- ''Bilecik halkının istifade etmesini arzu ediyoruz''
 
Vali Şentürk, Bilecik halkının en geniş şekilde istifade etmesini arzu ettiklerinin altını çizdi. 
 
Belediye sınırları içinde olan yerlerde belediyenin yetki ve sorumluluklarının bulunduğunu belirten Vali Şentürk, şunları kaydetti:
 
''Kurumsal anlamda bir şeyimiz yok. Vatandaşımız, burada alacağı hizmete bakar. Belediye ve İl Özel İdaresi insanlara hizmet için var olan kuruluşlardır. Bu anlayış içinde İl Özel İdare olarak sorumluluğunda olan kısımlarını bazen onun ötesinde de devlet olarak yapabileceğimiz bir şey varsa onları da yapacağız. Orman Bölge Müdürlüğümüzle yürüttüğümüz bir çalışmamız var. Bu alanın belirli dönemlerde yoğunluk nedeniyle vatandaşımız için dar geldiğini görüyoruz. Çakırpınar mesire alanı dahil olmak üzere Selöz göletine kadar olan alanı da burayı entegre eden bir anlayış içinde park ve mesire alanı olarak yani insanları sayfiye yeri olarak kullanabileceği şekilde hazırlamak istiyoruz. Orman Bölge Müdürlüğümüzle ''B tipi'' bir mesire alanı olması yönünde bir protokolümüz oldu. Projesi bakanlığa gitti. Onaylandığı takdirde bu göl çevresini biraz daha ormanlık alan içine de farklı çalışma yapacağız.'' 
 
- ''Bilecik'in gözbebeği olacak'' 
  
Vali Şentürk, ormanı koruyarak yürüyüş yolları ve su sporları olmak üzere birçok aktivitelerin olabileceği macera ormanı oluşturulacak çalışmaların yapılacağını anlattı. 
 
Bileciklilerin yanında dışarıdan gelen misafirlere de hitap edebilecek bir kısım fonksiyonları da katarak Pelitözü mesire alanını Bilecik'in gözbebeği olacağını vurgulayan Vali Şentürk, şöyle konuştu:
 
''Burayı tam bir gözbebeğine dönüştürmek istiyoruz. Buraya kullanıcılar başta olmak üzere herkesin sahip çıkmasını istiyoruz. Burada birinci önceliğimiz tabi ki temizlik. Nasıl buluyorsak öyle bırakmamız gerekir. Teknik ekibimiz alanı projelendirecek. Proje çerçevesinde burayı kalıcı hale getirmek istiyoruz. Buradan güzellik doğacağını düşünüyorum. Bileciklilerin ve meclis üyelerimizin de katkılarını bekliyoruz. Bir gözbebeği olarak kirletmeden, tüketmeden en verimli şekilde nasıl yararlanabiliriz, bunu ortaya koymak istiyoruz.''


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.