Bilecik balı ''marka'' haline gelecek

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce ''Arılarda varroa hastalığı'' ile mücadele projesi kapsamında hastalıkla mücadele ve üretimi artırma amacıyla ilaç dağıtımı ve uygulama etkinliği düzenlendi. 

Bilecik balı ''marka'' haline gelecek
15 Nisan 2021 Perşembe 17:13

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce ''Arılarda varroa hastalığı'' ile mücadele projesi kapsamında hastalıkla mücadele ve üretimi artırma amacıyla ilaç dağıtımı ve uygulama etkinliği düzenlendi. 
 
Vali Bilal Şentürk, merkez Kayabeli köyünde, Vezirhan Belde Belediye Başkanı Hüseyin Ocak, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Bilecik Arıcılar Birliği Başkanı Beytullah Erdönmez ile birlikte il genelinde 200 arı işletmesindeki 13 bin kolonin ilaçlanması amacıyla İl Özel İdaresinin yüzde 50 hibe destekli temin edilen ilaçlar, üreticilere dağıtımını gerçekleştirdi. 
 
Desteklenen proje kapsamında Varroa hastalığı nedeniyle toplu arı ölümlerini azaltmak ve bal üretim oranını artırmak amacıyla il genelinde ilaç dağıtımı yatıklarını ifade eden Vali Şentürk, ''2020 yılında bin 531 adet kovanda hastalıktan dolayı kayıp yaşandı. Bilecik genelinde tüm arıcıları doğrudan etkilemekle beraber kayıpları oldu. Hem arı yetiştiricimizi hem de ülke ekonomimizi olumsuz yönde etkilemektedir. Bu yüzden toplu mücadele çok önem arz etmektedir. Bu kapsamında arıcıların, arı kovanlarında, koordineli bir şekilde aynı zamanda, alınan şerit şeklindeki ilaçlar tüm kovanlara uygulanacak. Kaliteli bal ve arı ürünü üretimi olacak. Hastalık nedeniyle bal üretimindeki kayıp, ilaçlama sayesinde bal üretimini artırmayı hedefliyoruz. Bilecik balının marka haline gelmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Yeni sezonun üreticilerimize bereketli olmasını diliyorum.'' dedi. 
 
Tarım ve Orman İl Müdürü Yoldaş da her türlü tarımsal projelere destek veren Vali Şentürk'e teşekkür ederek, arıcılık projesiyle 13 bin koloniyi 50 bin koloniye ulaştırmak istediklerini bildirdi. 
Vali Şentürk'e, arıların bakımı ve ilaçlanmasını uygulamalı olarak anlatıldı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.