BAŞKAN ŞAHİN, ANINDA TAMİR ETTİRDİ

Kayı Boyu Anıtı kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edilmesi üzerine Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in talimatı doğrultusunda hemen tamir edildi.

BAŞKAN ŞAHİN, ANINDA TAMİR ETTİRDİ
22 Temmuz 2020 Çarşamba 19:15

BİLECİK BELEDİYESİ’NDEN KAYI BOYU ANITINA YAPILAN SALDIRI İÇİN KINAMA AÇIKLAMASI

Bilecik Belediyesi tarafından vatandaşlarımız ve kamuoyunun bilgilenmesi amacıyla Kayı Boyu anıtına yönelik saldırı hakkında açıklama yapıldı.

Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, ‘’İstanbul-Eskişehir çevre yolunda bulunan Kayı Anıtı’na, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından saldırı yapılmıştır.

Bilecik Belediyesi olarak bu saldırıyı kınıyoruz.’’ İfadelerine yer verilerek, şunlar kaydedildi:

‘’İlimizdeki bazı anıt ve görsellere yönelik yapılan bu tür çirkin saldırılar,  ne yazık ki ilk değil. Saldırıların benzerleri ay yıldız ışıklandırmasına, Şeyh Edebali yolundaki aydınlatma armatürlerine karşı da birçok kez gerçekleştirilmiştir. Belediye Başkanlığı olarak bugüne dek yasal takibe başvurmadık. Ancak bugünden itibaren bu tür provokasyonların takipçisi olacağımızı, gerekli iş ve işlemlerde bulunacağımızı  duyuruyoruz. Anıtta meydana gelen hasarın her zaman olduğu Belediye Başkanlığımız tarafından en kısa sürede giderileceğini vatandaşlarımızın bilgisine sunuyoruz.

ANINDA MÜDAHALE İLE GEREKLİ BAKIM VE ONARIM YAPILDI

Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada ayrıca belediye ilgili birimleri tarafından anıt çevresindeki incelemeler yapılarak, gerekli bakım ve onarım çalışmalarının yapıldığı bilgisi verildi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.