BAŞKAN ŞAHİN, BİLECİK'E GÜZEL BİR ESER KAZANDIRDI

Aylar önce hak etmediği halde büyük eleştirilerin odağında olan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik'e güzel bir eser kazandıracağını belirtmişti ve dediğini yaptı.

BAŞKAN ŞAHİN, BİLECİK'E GÜZEL BİR ESER KAZANDIRDI
07 Eylül 2021 Salı 19:10

Aylar önce hak etmediği halde büyük eleştirilerin odağında olan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, eleştirilere karşı yaptırdığı eser ile büyük alkış aldı. 

Bilecik Belediyesi tarafından büyük bir özenle hazırlanan Şeyh Edebalı heykeli ve Kayı anıtının açılışı görkemli törenle gerçekleştirildi.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, ‘’Bilgiler bize onun dini olduğu kadar hukuki, insani ve bir o kadar da bilge bir kimliğe sahip olduğunu gösteriyor. Şeyh Edebali, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyerek bize insanı temel almayan bir devletin anlamlı olmayacağını anlatan bir filozof. Şeyh Edebali bir alim, bir hukuk insanı ve tasavvuf ehli bir bilge. Şeyh Edebali, Osmanlı Devleti’nin fikir önderi" dedi.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin yaptığ açıklamada Şeyh Edebalı Heykeli ile birlikte bu anıtların ağırlığı 11 ton civarındadır. Kaide tasarımı, Kayı işareti olarak bilinen figür ile bütünleşik olarak düşünüldü. Şeyh Edebali, göğe doğru kanatlanan bu işaretin merkezinde yerini aldı" dedi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.