ÜCRETSİZ SU PROJESİ

Bozüyük Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan Meclis Toplantısı Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Başkanlığında 15 gündem maddesi ile toplanırken Belediye Başkanlığı tarafından verilen 3 gündem maddesi de oy birliği ile gündeme alındı.

ÜCRETSİZ SU PROJESİ
01 Ağustos 2019 Perşembe 19:00

MECLİSTE CAN SUYU AİLE VE SOSYAL HİZMET NAKDİ YARDIM PROJESİ İLE ÜCRETSİZ SU PROJESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA SEVK EDİLDİGündemin birinci maddesinde İç Anadolu Belediyeler Birliğine 2 asil ve 2 yedek üye seçimi yapılarak asil üyeliklere Mahmut Fındık ve Fatma Ersöz, yedek üyeliklere Sezai İnci ve Ayhan Uçan seçildi. Ardından Aksa Bilecik Bolu Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. de % 1,98 oranındaki ortaklık ile ilgili her konuda Belediyeyi temsilen Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’na imza yetkisi verilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda imar planı değişikliği ile ilgili talepler İmar Komisyonuna sevk edilirken 06/02/2017 tarih ve 14 Sayılı Meclis Kararı ile kabul edilen Bozüyük Belediyesi (S) Servis Araçları Hizmet ve İşletme Yönetmeliğinin Servis Aracı (çalışma izin belgesi) Devir Etmek İsteyenler Madde 18 - 4. Bendine “Bilecik ili sınırları içerisinde ikamet ettiklerine dair yerleşim yeri belgesi ve meslekleri ile ilgili Bozüyük’deki Odalardan alacakları kayıt belgesi veya Bozüyük Şoförler ve Otomobilciler Odasından alacakları kayıt belgesi, kayıtları yok ise; başvuru yaptıklarına dair onaylı belge ” ibaresinin eklenmesi konusu görüşülerek kabul edildi. Gündemin 13. Maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen konuların görüşülerek karara bağlandı.

2019 yılında uygulanan 19.11.2018 tarih ve 84 nolu gelir tarifemizde sayfa 15’te bulunan Belediye “Mahalle Konakları Ücret Tarifesi”nin yarı yarıya (%50) düşürülmesi, ayrıca “Asker düğünü ve her türlü mevlütler için” olan bölüme iftar yemeği de eklenerek bu kararın 01.10.2019 tarihi itibari ile uygulanmasına oy birliği ile karar verildi.

Bozüyük Belediyesi T plakalı ticari taksi ve durak işletme yönetmeliğinin Plan ve Bütçe komisyonunun hazırladığı şekilde kabulüne ve ilgili yönetmeliğin geçici 1. Maddesine istinaden yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih den itibaren 92 (doksan iki) adet tahditli T plaka satış ihalesi için belediye encümenine yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.

19.11.2018 tarih ve 84 nolu belediye meclis kararı gelir tarifemizde belirtilen otopark ücret tarifesinin güncellenmesi ile ilgili Plan Bütçe Komisyonumuzca yapılan inceleme ve araştırmalarımız sonucunda; “Otopark Ücret Tarifesi” revizyonu; Otopark Yönetmeliğinde geçen birim otopark alanı olan 20 m² x Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri listesinde yer alan 2. Sınıf A Grubu yapı sınıfı m² maliyeti sonucunda ortaya çıkacak ücretin birim otopark ücret bedeli olarak uygulanması, 26.04.2006 tarih 26150 sayılı resmi gazete yayınlanan Otopark Yönetmeliği Hakkında Genel Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ esas alınarak, 6 kat ve üzeri yapılar için 1. Grup, 4 ve 5 katlı yapılar için 3. Grup, 3 kata kadar (3 kat dahil) yapılar için 6. Grup tarifesi uygulanması ve her araç için 20 m² alan hesaplanacak şekilde otopark ihtiyacı sayısı kadar arsa alanı belediye tarafından otopark alanı olarak kullanılmak üzere devir edildiği takdirde herhangi bir ücret tahakkuk edilmeyeceğine karar verildi.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, oturan insanlar ve iç mekan

Ardından İmar Komisyonuna sevk edilen 10.06.2019 tarih ve 62 sayılı Bozüyük Belediyesi Meclis Kararı ile Komisyona sevk edilen; 3194 sayılı İmar Kanununun 8. maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına ve İsmail Özkıran’ın 13.05.2019 tarihli dilekçesine istinaden; 417 ada 1 nolu parselde kayıtlı taşınmazın imar planındaki fonksiyonunun; bölgenin eğitim alanına ihtiyaç duyması nedeni ile cami alanından çıkarılarak eğitim alanına alınması için imar planı değişikliği talebi kabul edildi.

Bazı gündem maddelerinde İmar Komisyonunun süre uzatımı talepleri meclis üyelerince kabul edilirken 10.06.2019 tarih ve 62 sayılı Bozüyük Belediyesi Meclis Kararı ile Komisyona sevk edilen ve Belediye Meclis Üyesi Salih Gazozcu tarafından verilen yazılı önerge ile Yediler Mahallesi Çortuk Caddesinin (Zafer) Caddesi olarak değiştirilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Belediye Başkanlığınca verilen önergelerden görüşülmesine geçildi. Verilen önergelerden ilk olarak Kent Konseyinin 24.07.2019 tarih ve 5 sayılı kararının “4 Eylül İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri kapsamında Belediyemizin önderliğinde Kent Konseyimiz ve Bozüyük Merkez Avcılık , Atıcılık ve Okculuk İhtisas Kulubü ile birlikte 11.09.2019 Pazar günü “Atış Müsabakaları”na uygun olan Eczacıbaşı Fabrikası arkası Nanedere mevkiinde etkinliğinin yapılması” hususunun görüşülmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Ardından devletimizin taraf olduğu Birleşmiş Milletler Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Uluslararası Sözleşmesi nin açık ifadeleri doğrultusunda, ülkemizin şu an içinde bulunduğu ekonomik darboğaz ve işsizlik gibi sosyal ve ekonomik sebepler neticesinde geçimini sağlamakta zorluk çeken dar ve orta gelirli insanlarımız başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımıza, belediye olarak katkıda bulunmak için az su kullananlardan su ücreti almamak, su tüketimine göre su ücret tarifelerinin kademeli olarak yükseltilmesi suretiyle de su kullanımında tasarrufun sağlanmasını gerçekleştirmek amacıyla su ücret tarifelerinin yeniden görüşülmesi konusu oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

İlave gündem maddelerinde son olarak “İhtiyacını karşılamayan ve hayatlarını zorlukla sürdürmekte olan güçlük çeken dar gelirli, yoksul, muhtaç, kimsesiz ve engellilere bütçe imkanları dahilinde yapılacak nakdi yardımlar için Belediye Başkanlığınca hazırlanan Can Suyu Aile ve Sosyal Hizmet Nakdi Yardım Yönetmeliğinin görüşülmesi konusu yine oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi. Toplantıda son olarak Ak Parti Belediye meclis üyelerince sorulan temeli atılan ve inşaatları durdurulmuş olan Yeşilkent ve 4 Eylül Mahallesi Konaklarının durumları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu konak projelerinde gerekli tadilatların yapıldığını ve her iki konakta da çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağını belirtti.

Başkan Bakkalcıoğlu toplantıda son olarak mahalle muhtarlarının sorunlarını dinledi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.