''24 Kasım Öğretmenler Günü'' kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen program ile kutlandı.

''24 Kasım Öğretmenler Günü'' kutlandı
25 Kasım 2021 Perşembe 17:17

 
Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Belediye Başkanı Semih Şahin, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.
 
Vali Dr. Kızılkaya, yaptığı konuşmada, tarih boyunca bir medeniyetin gelişimine katkı sağlamış çok sayıda mesleğin ortaya çıktığını belirterek, ''Ancak hiçbir meslek öğretmenlik kadar milletin geleceğine doğrudan tesir etmiş, yol haritasını çizmiş ve ona istikamet kazandırmış değildir. Bu sebeple öğretmenlik, etkileri sadece bugünle sınırlı bir meslek olmanın ötesinde geleceği inşa etme gücüne sahiptir.'' dedi.
 
''Bu ülke çatısı altında yaşayan her bir ferdin vatan, millet ve bayrak sevgisini, okumanın, yazmanın ve düşünmenin önemini; ahlaki faziletlerin değerini öğrendiği en az bir öğretmen olmuştur.'' İfadesinde bulunan Vali Dr. Kızılkaya, şöyle konuştu:
 
''Dolayısıyla öğretmenin dokunmadığı, iz bırakmadığı hayat neredeyse yok gibidir. İşte bu yüzden ilk emri ''Oku! '' olan bir dinin ve tarihte çağ açıp kapatan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için öğrenmenin ve öğretmenlerimizin üstlendiği sorumluluk çok büyüktür. Geçtiğimiz bir buçuk yıl içerisinde pandemi şartlarının yol açtığı aksaklıklara rağmen eğitim ve öğretim faaliyetlerini ayakta tutmak için mesai gözetmeksizin öğrencileriyle buluşmaya çalışan, onlara bilgi ve becerilerini aktaran tüm öğretmenlerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle, Başöğretmenimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin ''24 Kasım Öğretmenler Günü''nü kutluyorum. Ayrıca; görevi uğruna şehadete ermiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum.''
 
İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol da, şahsi ve toplumsal hayatta son derece öneme sahip olan fedakar öğretmenlerin gününü kutlayarak, görevlerinde başarılar diledi. 
 
Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi Müdürü Fadıl Ağdağ'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından kutlamalar, Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi öğrencileri tarafından ''Öğretmen''  temalı oratoryo ile devam etti. 
 
Müzik dinletisinin ardından Vali Dr. Kızılkaya, emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi, yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini verdi. 
 
Kutlamalar, Mehmet Nuri Efendi Anaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ve adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin töreniyle sona erdi.
 
Vali Dr. Kızılkaya, eşi Nurten Kızılkaya hanımefendi ve İl Milli Eğitim Müdürü Akyol, merkeze bağlı Yeniköy Elif Alpdemir İlkokulunu ziyaret ederek, köy öğretmeni Ali Gümrah'ın öğretmenler gününü kutladı.
 
Öğrencilerle birlikte ''Öğretmenler Günü'' pastasını kesen ve öğrencilere nasihatlerde bulunan Vali Dr. Kızılkaya, öğrencilere derslerinde başarılar dileyerek çeşitli hediyeler verdi.
 
Daha sonra Vali Dr. Kızılkaya, eşi Nurten Kızılkaya hanımefendi ve İl Milli Eğitim Müdürü Akyol ile birlikte 92 yaşındaki emekli öğretmen Kadir Çınar'ı evinde ziyaret ederek, 24 Kasım Öğretmeler Günü'nü kutladı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.